2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Baltojo šokolado granola


Nežinau kodėl, bet pastaruoju metu man nesinori nei pyragų, nei sausainių. Ir tai tęsiasi jau keletą savaičių. Gal atsivalgiau? Praėjusios savaitės pabaigoje kepiau sausainių vien tik namiškių verčiama, todėl ir sausainiai gavosi nei šiokie nei tokie. Nežinia ar ilgai tas nevalgumas tęsis, bet dabar man geriausiai pyragą atstoja naminės (pagaliau tobulos!) duonos rieklė arba granola su jogurtu.


Daug kartų jau minėjau granola ir tai, kad ją labai mėgstu, bet recepto taip ir neatsirado mano bloge, bet ji verta, kad kiekvienas maisto blogeris jį turėtų. Taigi, jei dar yra tokių, kurie dar neišbandė, labai labai rekomenduoju pasigaminti, nes tai yra ne tik sveika ir skanu, bet ir paprasta pagaminti, o ir puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir kaip užkandis darbe. Anksčiau avižinius dribsnius visada skrudindavau keptuvėje pagal Eglės receptą, ir nors pilnas internetas skendi orkaitėje keptos granolos receptų, niekada neplanavau gaminti pagal juos. Bet kai laikas pastaruoju metu yra suskaičiuotas iki minučių, tai tuo pačiu metu galima kepti granolą orkaitėje ir skaityti konspektus.




Recepto proporcijos vėl nužiūrėtos iš Eglės, o idėja įmaišyti baltojo šokolado iš have cake, will travel.


Baltojo šokolado granola


500 g avižinių dribsnių


100 g migdolų


20 g migdolų drožlių (plokštelių)


100 g kokoso drožlių


100 g džiovintų spanguolių


¾ šaukštelio cinamono


1 šaukštas linų sėmenų


60 ml bekvapio aliejaus


180 ml skysto medaus


100 g mažais gabaliukais pjaustyto baltojo šokolado



Dubenyje sumaišykite avižinius dirbsnius, migdolus, migdolų ir kokosų drožles, linų sėmenis ir cinamoną. Viską užpilkite aliejumi ir medumi, išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temepratūros, apie 30-35 min.. Kol granola kepa, porą kartų permaišykite medine lopetėle. Išėmę iš orkaitės greitai įmaišykite baltąjį šokoladą, o ataušinus - džiovintas spanguoles.



Pusryčiai: natūralus jogurtas, slyvų sirupas, granola. Viską susluoksniuojam ir kabinam dideliu šaukštu :)



9 komentarai:

  1. Ir aš šiandien kepiau granolą;)
    Idėją, kad granolą kepti su aliejumi ir medumi taip pat pagavau iš Eglės, tik proporcijas dariau pagal save:)Dabar viskas supilta į stiklainį ir taip knieti įmaišyti man šokolado gabaalėlių... atsiverčiu tavąjį puslapį ir žiūriu, kad tavo granola su baltuoju šokoladu. Bet kaip suprantu,tai nuo šilumos jis išsilydo, ar ne?
    Čia super pagerintas variantas- riešutai, spanguolės, kokoso drožlės ir dar baltasis šokoladas. Nu pasaka;)
    Ai, einu įmaišysiu šokolado gabalėlių, sugundė tavasis receptas...:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rima, taip taip išsilydo ir apsivelia apie avižinius dribsnius :) Man ir pasaka! Galvoju kitą kart daryti su pienišku šokoladu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na žinok baisiai skaniai atrodo. Be to, indelis superinis :) Visi labai giria būtent Eglės granolą, reiks jaučiu ir man išbandyt, nors nesu saldžių pusryčių megėja :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Granola kaip granola, bet nuotraukos, nuotraukos kokios!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na kodėl, kai visi dėl jos miršta aš negaliu pajudint piršto ir jos pasigmaint?? Avižos kaltos. Nors jau prisižadėjau aguonėlės blog'e kad bandysiu jas prisijaukinti, matyt teks pasižadėti ir čia... :) nuotraukos tikrai nuostabios

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žinok, man irgi saldumynų poreikis pradėjus kepti granolą nyksta. :) Kol kas labai dėl to džiaugiuosi.
    Šitas granolos receptas tiesiog tobulas. Visada darau tokį patį ir niekad nepabosta. Reiks išbandyti tavo siūlomą baltąjį šokoladą. Negi dar skaniau gali būti? Gal vienintelis minusas, kad užsisvajojus avižos gali perkepti, bet šiaip super.

    O nuotraukos nerealios, mano subjektyvia nuomone pačios gražiausios Citrinos žievelėje.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man nedaug, tik kilogramą kokį šitos, va, būtent šitos, prašyčiau.

    /me dėbteli į pakelį ant spintelės... Aj, velniop. Negaliu gaut tikros, tai ryt ryte iš principo sumuštinį suvalgysiu. Savęs neapgausi.

    Bet nebūtina to taip įžūliai TOKIOM nuotraukom primint.

    :)

    AtsakytiPanaikinti