2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Karameliniai šokoladiniai batonėliai


Traškus sausainis, saldi karamelė ir juodasis šokoladas..
Skamba kaip iš reklamos?
Pamiršti viską, kai pajunti traškų sausainį, tada sūdytos karamelės saldumą, o duetą užbaigia šokoladas. Nesumeluosiu jei pasakysiu, kad valgysite vieną gabaliuką po kito ir bus taip sunku atsispirti, nes tai Tobula.
Paprasta, bet tobula.
Pasigaminti pavyks per 10 minučių! Tikrai nemeluoju. Tiks visiems tinginiams ar laiko neturintiems smaližiams.



Karameliniai šokoladiniai batonėliai

180 g krekerių (gali būti sūrūs, bet aš naudojau saldžius)
120 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
200 g juodojo šokolado (tiks ir pieniškas)

Keturkampią kepimo formą iškloti kepimo folija ir išdėlioti sausainius.
Puodelyje ant vidutinės ugnies kaitinti sviestą su cukrumi. Berti druskos. Kol sviestas tirpstą nuolat maišyti, kai ištirps leisti virti tik kartais pamaišant, kol masė tampa ryškios gintarinės spalvos ~5 min. Kol verda karamelė galite smulkiai sukapoti šokoladą. Karamelei išvirus ją pilti ant sausainių. Ant dar karštos karamelės pilti šokoladą. Nuo karamelės jis išsilydys, o jums tik reikės tik tolygiai paskirstyti mentele. Palikti sustingti 3 h, po to aštriu peiliu supjaustyti nedideliais kvadratėliais.

Idėja iš Baking = love

17 komentarų:

  1. Twix! Saldi porelė :) ooo kaip norėčiau šitų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš galvojau, ką man jie primena! :D žinok, viens du ir padaryta, tik laukt reikėtų kol sustings, bet karamelinio šaukšto laižymas padeda pravyti laiką :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo labai viliojančiai ir skaniai.. Jaučiu silpnybę tokiem deriniam :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Artimiausiu metu tikrai bus išbandyti;). Greita, paprasta ir svarbiausia skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skaniai atrodo, taip ir norisi atsikasti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai tikrai Twix. Užsienio blogeriai juos taip ir vadina - homemade Twix. Tiesa, o kokius krekerius naudojai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Medėja, Rima, Rennie, jie tikrai labai skanūs :)
    Egle, neprisimenu gamintojo, bet gaminau su saldžiais. Kitą kartą darysiu su sūriais, įdomu ar didelis skirtumas :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Niekaip neprisiruošiu pasigaminti naminės karamelės, bet tikriausiai šį desertą teks išbandyti, labai jau viliojančiai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gintarai, sėkmės bandant ;) labai rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
  10. karamele tai primena daim sokoladuka :) naim :P

    AtsakytiPanaikinti
  11. man tai nesigavo ta karamele

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonime, karamele ir man tikrai ne iš pirmo karto man tobulai gavosi, reikia įgūdžių neperdegint, žinoti kada pamaišyti ir t.t. O kas būtent blogai gavosi?

    AtsakytiPanaikinti
  13. gavosi puikiai, tik gal siek tiek per stora sluoksni karameles dejau, buvo sunku atkasti normaliai.. bet siaip, man primena daim sokolada. aciu uz ideja:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Anonime, kaip smagu, kad patiko :)) aš ir planuoju antrą dublį :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Antra karta bandziau ir vel karamele nesigavo. Net nezinau, tikriausiai sviesta bloga naudoju. Verdant gaunas tokie oro burbuliukai is jie is esmes visa mase sudaro, putos tokios. O kai isjungiau dalis tu putu skystu skysciu pavirto... Gal galetum kokius tikslesnius nurodymus, kaip karamele daryt, imest? Tikrai noriu, kad sitas receptas pavyktu...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Anonime, tas karamelės virimas kartais tikras galvos skausmas būna. Gal padės šita nuoroda, joje gana aiškiai ir su nuotraukomis aprašyta, kaip daryti karamele http://www.theyummylife.com/blog/2010/12/112/Toffee--A+Signature+Recipe. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  17. tobulas daiktas! kai reikia greit kažko saldaus tai labai puikiai sueina,ačiū!

    AtsakytiPanaikinti