2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Tiramisu.. time for yourself


Gal būt jau kažkas girdėjote, kad 2011 yra paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais. Lietuvoje savanorystė vis dar nėra paplitusi taip kaip kitose Europos ar pasaulio šalyse, bet aktyvus jaunimas vis labiau įsijungia į savanorišką veiklą. Aš taip pat esu viena iš jų. Jau beveik pusę metų dirbu savanoriškai per įvairius sporto renginius, kurie yra organizuojami Lietuvoje. Šį savaitgalį taip pat teko padirbėti per Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą. „Padirbėti“ tikriausia būtų pernelyg stiprus žodis apibūdinant darbą kurį atlikome. Didžiąją laiko dalį praleidome sėdint kabinete ant kurio didelėmis raidėmis buvo užrašyta „press“ arba nešiojant tvarkaraštį pas dalyvių registratorę (liaudiškai dar žinoma kaip „išvedžiotoją“).

Organizaciniai dalykai susiję su savanoriais labai nuvylė. Nuo pat renginio pradžios iki pabaigos neturėjome jokios pertraukos papietauti, nebuvo net pasirūpinta, kad kiekvienas iš mūsų gautume po vandens buteliuką, bet svarbiausia, kad nebuvo jokios pagarbos pačiam savanoriui. Dažniausia po didesnių renginių, kuriuose reikia pradirbti visą dieną organizatoriai asmeniškai kiekvienam padėkoja ir primena, kad esame kviečiami ir kitais metais, o vakar tik vienas iš press atstovų ištarė trumpą „ačiū“, o kiti tik palinksėjo galvomis neatitraukdami žvilgsnio nuo monitoriaus ekrano.

Todėl dabar su nekantrumu laukiame Europos krepšinio čempionato, nes tai bus pirmasis toks renginys su tokia didele savanorių grupe, tokia atsakomybe, ir žmonėmis, kurie labai myli krepšinį.







Tiramisu, o tiramisu.. Tie kurie dar jo nėra valgę, galiu pasakyti shame on you. Nekalbu apie tą kur parduoda parduotuvėje. Jis nė per plauką neprilygsta šiam, o mano standartai aukšti, dar aukštesni yra žmogaus kuriam jį gaminau. Jis neturėjo priekaištų, a nei vieno. O tai reta.

Tiramisu


4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)


150 g cukraus pudros


400 g mascarpone sūrio


200 g savoiardi sausainių


150 ml stiprios kavos


50 ml brendžio


100 g juodojo šokolado drožlių.



Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo. Atsargiai įmaišyti mascarpone, o po to kiaušinių baltymus.


Kavą sumaišyti su brendžiu. Trumpai merkti kiekvieną sausainuką į kavą iki pusės ir dėti į indo dugną. Taip padengti visą indą sausainiais, ant viršaus dėti mascarponės kremą. Po to vėl sausainius ir kremą. Palikti sustingti, bent 3 valandom šaldytuve arba pernakt. Prieš patiekiant deserto viršų pabarstyti kakava ir šokoladu.


Skanaus!




Receptas iš Lifestyle food

12 komentarų:

  1. Buvau ir aš savanore per lengvosios atletikos jaunių čempionatą prieš porą metų Kaune. Visai smagu buvo - vandens kiek nori, 3 kartus maitinimas, kam reikėjo ir apgyvendino. Žodžiu buvo visai smagu, o ir rungtynes mačiau, bent dalį laiko. + puikiai įdegiau :D

    Tiramisu - žinoma be galo puikus desertas. Varva seilės pamačius šį gėrį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, aš nei rungtynių, nei saulės nemačiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. as pries kelias dienas irgi gaminau tiramisu, mmm kaip skaniai suvalgem (su braskem ir silauogem), reik tik atrasti laiko sudeti nuotraukas ir man :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi tiramisu!!!! skanumėlis :))) ir nuotraukos labai skanios :P

    AtsakytiPanaikinti
  5. Geriau jau būčiau nemačius tokio skanumėlio... :))) Tuoj per ekraną valgyt pradėsiu aš jį;D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Iš visų pusių gundymai tiramisu :))) Taip užsinorėjau... Reikia sugalvoti kokią progą ir pasigaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Neringa, aha jau mačiau ir tavąjį :) senai buvau jau darius Tiramisu, pamiršau, koks gali būt skanus, o su šviežiais vaisiais tikriausia dar skaniau :)
    Asta,taip taip labai skanu! Nuotraukose tai bardakėlis, bet negalėjau nepasidalint :)
    Ineta, Viktorija, padaryti lengva ir greita, paskui tik valgytojų kompanijos ieškot, o jų niekada pas mus netrūksta :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. as jo skonio nepamirstu nuo pirmo paragavimo... vis norisi sugrizti i prisiminimus... taip pat ir pavlova kelia panasius prisiminimus

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pavlovą reikėtų ir man išbandyti :) dar neteko ragauti..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tiramisu labai skaniai jau atrodo, mmm... :)
    Btw, savanoriausi Eurobasket 2011? Cool.:)) Aš taip pat viena iš sporto savanorių.

    AtsakytiPanaikinti