2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Bibimbap - Korejietiški ryžiai

rice


Bibimbap – yra nacionalinis Korėjos ryžių patiekalas su daržovėmis ir pipirų padažu. Jis turi daug variacijų, gali būti patiektas tiek karštas, tiek šaltas, su mėsa arba vegetariškas. Dažniausiai su bibimbap naudojamos daržovės -agurkai, cukinijos, ridikai, špinatai, sojos pupelių daigai, jūržolės ir kita. Kartais ir tofu, grybai arba salotos lapai. Iš gyvūninių produktų: kiaušiniai, jautiena, vištiena, žuvis arba kiti jūros gyvūnai. Siekiant gražesnio pateikimo, ingredientai ant ryžių viršaus išdėliojami grupelėmis pagal spalvą, o pačiame viduryje keptas arba žalias kiaušinis. Patiekus patiekalą visi ingridientai išmaišomi japoniškomis lazdelėmis, o po to valgoma šakute ar šaukštu.


Bibimbap yra greitai pagaminamas patiekalas. Kol verda ryžiai iš anksto paruoštos pjaustytos daržovės būna atskirai trumpai pakepinamos aukštoje temperatūroje nuolat maišant su trupučiu aliejaus, kepinant kartais būna įspaudžiama česnako skiltelė, pagardinama sojų ar austrių padažu.



I tried to make something like Korean bibimbap


O aš įkvėpta pamatyto bibimbap bandžiau pasidaryti kažką panašaus namie, bet namuose nebuvo nei špinatų, nei daigintų sojų pupelių, nei pipirų padažo. Bet vis tiek pabandžiau. Patiko! Vietoj pipirų padažo naudojau pomidorų pastą sumaišyta su adžika, jei kas turi pipirų padažo – šaunu, aš jo eisiu ieškoti artimiausiu metu. Kiaušinio nekepiau, naudojau žalią, todėl sumaišius su karštomis daržovėmis ir ryžiais jis patiekalą padarė klampesnį ir dar sotesnį. Šio kiekio užteks dviems alkaniems arba trims ne tokiems išalkusiems.



Korean mixed rice



Bibimbap



150 baltų ilgagrūdžių ryžių


1 pjaustytos morkos


nedidelis gabalėlis cukinijos


2 puodeliai smulkiai pjaustyto kopūsto


8 nedideli pievagrybiai


aliejaus


pipirų pastos


sojų padažo


3 kiaušiniai



Užkaisti ryžius ir virti pagal gamintojo nurodymus.

Supjaustyti daržoves plonomis juostelėmis ir kiekvienas pakepinti atskirai keptuvėje. Morkas kepti pirmiausia su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos nuolat maišant apie 2 minutes, kol šios taps traškios. Atidėti į lėkštę. Po to taip pat kepti cukinijas tik kur kas trumpiau, nes perkeptos jos iškart sukris. Atidėti prie morkų. Po to apkepti kopūstus. Atidėti. Galiausiai, su trupučiu sojų padažo kepti pievagrybius. Atidėti. Kai ryžiai išvirs. Indą iš kurio valgysite pripildykite ryžiais iki pusės, aplinkui išdėliokite keptas daržoves, palikdami vietos pipirų pastai. Į vidurį įmuškite kiaušinį. Prieš valgant viską sumaišykite. Skanaus.



mushrooms



Informacija Wikipedija


Receptai čia, čia ir čia

5 komentarai:

  1. O koks čia ingredientas pipirų pasta? Naminė ar pirkta?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš jos neturėjau, tai naudojau adžika su pomidorų pasta. Ar yra pirkt eisiu ryt žiūrėt į parduotuvę :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi šitas patiekalas dažnas psuryčiam, su savo modifikacijom, bet niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tai... tas kiaušinis tiesiog žalias ir yra? Kaukšt, įmuši, ir tiek? Ir jį ten žalią išmaišius valgai? Įdomu, bet... keista :)

    Užtat nuotraukos nuostabios! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip Asta, kaukšt ir viskas. Jei labai bijai žalią valgyti, galima ir iškepti :)

    AtsakytiPanaikinti