2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Moliūgų ir pievagrybių kišas

pumpkin and mushroom quiche


Atostogos! Pagaliau. Nors žinoma daug kas pasakys, kokios čia atostogos rudenį, bet man jų reikėjo būtent dabar. Daugiausia laiko dabar užims mokslai ir savanorystė per Eurobasket, todėl darbas niekaip netilpo į mano laiko likučius.


O šitas kišas man lyg koks stebuklas buvo atrastas, kai reikėjo suvalgyti nedidelį moliūgo gabaliuką ir puse likusių pievagrybių. Skonis, kaip ir Jurga sakė, tikrai labai neblogas, net ir be sūrio, kurio dažniausia negaliu į tokius pyragus.


pumpkin and mushroom quiche


Moliūgų ir pievagrybių kišas



Tešlai:


200 g ruginių miltų


100 g sviesto


2 kiaušiniai



Įdarui:


sviesto kepimui


2 vidutiniai svogūnai


kelios šakelės šviežių čiobrelių


šiek tiek muskato riešuto


apie 200 g grybų


apie 200 g moliūgo


druskos pagal skonį


3 kiaušiniai (L dydžio)


50 ml grietinėlės arba natūralaus jogurto



Sviestą supjaustome gabaliukais ir pirštais sumaišome su miltais. Įmušame kiaušinį. Išminkome. Tešla yra limpanti prie rankų. Jei labai norisi, tai miltų galit šiek tiek dar įdėt. Suvyniojam į maistinę plėvelę pusvalandžiui. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais. Įmetame čiobrelio šakeles, įberiame muskato riešutą. Išlydome sviestą ir svogūnus kepame ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Supjaustome grybus. Moliūgą supjaustome 2-3 cm kubeliais. Ir viską sudedame kartu su svogūnais. Ir dar pakepame apie 5-10 minučių, kol viskas suminkštėja. Po pusvalandžio tešlą iškočiojame labai plonai - 2 mm. Tada klojame į kepimo indą ir formuojame kraštelius - jų aukštis turi būti apie 2 cm. Sudedame keptus svogūnus, grybus ir moliūgą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepame apie 20-25 minutes. Per tą laiką išplakame kiaušinį su grietinėle arba jogurtu. Po 20 minučių ištraukiame kišą ir užpilame kiaušinio plakiniu. Dar kepame apie 10-15 minučių arba kol iškepa.


Receptas iš Savaitgalio rendez-vous


pumpkin and mushroom quiche

9 komentarai:

  1. Dioevinu kisus ( as vadinu tarte) visokiais idarais ♥ Siandien irgi kepiau su porais & sonine. Ryt receptas! Tavo nuostabiai atrodo ♥ Ypac nuo moliugo spalva gundanti...mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonėlę, aš tai pirmą kartą kepiau. Labai patenkinta rezultatu likau :)
    Ineta, šitą būtinai išsisaugok :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam toks pyragas. Į darbą mėgstu tokius neštis ir dedu visus likučius iš šaldytuvo. Jau matau kur eis du liūdni gabaliukai saulėje džiovintų pomidorų.

    O čiobreliai - iš sėklų auginai ar sodinuką pirkai? Be galo norėčiau jų ant palangės...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, aš irgi labai tokius nesaldžius pyragus mėgstu. Absoliutus gėris! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, sodinuką. Aš visų prieskonių norėčiau ant palangės turėti, bet bėda ta kad aš pamirštu palaistyti, paglostyti ir meilius žodžius kalbėti, kad jie geriau augtų.
    Asta, aha, pas tave ne vieną nesaldų pyragą mačiau :))
    Asta, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jezus marija kaip čia viskas skaniai atrodo :)
    Sekite informaciją internete ir mano bloge http://milijardierius.blogspot.com ir jei kils kokių pasiūlymų rašykite man tango666ster@gmail.com.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kaip faina, kad išbandei :) Tešlos nebuvo per mažai?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nea, padvigubinau kiekius ir pats tas gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti