2011 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Lazanija su pievagrybiais ir voveraitėmis

mushroom lasagna


Tikriausia ne vienas maisto blogerietis/ė serga „ kaip man reikia tos nuostabios lėkštės/puodelio/šaukštelio“ manija. Aš ne išimtis. Jau buvau pamiršusi, ką reiškia tas beprotiškas ieškojimas ir svėrimas kiekvieno pirkinio, galvojimas kur dėsiu, su kuo derinsiu ir kaip fotografuosiu. Šį savaitgalį išvažiavus apsipirkt nė neketinau kažką pirkti, bet grįžau su krūva mažmožių ir išleidus nepadorią sumą pinigų. Liga.



leeks



Namie lazaniją pradėjau gaminti gal prieš porą mėnesių ir po pirmojo sėkmingo mėsiško karto užsimaniau pirmojo vegetariško karto. Taigi ilgai neplanavus nusipirkau maišelį pievagrybių ir pagaminau padažą būtent taip kaip labiausiai mėgstu valgyti su spagečiais. Po sočios vakarienės (beveik)visi pritarė, kad vegetariškasis variantas mums patiko labiau.



mushroom lasagna



Lazanija su pievagrybiais ir voveraitėmis



Grybų padažui:


500 g pievagrybių


300 g voveraičių


1 poro


3 česnako skiltelės

petražolių


druskos, pipirų



Bešamelio padažui:


500 ml pieno


80 g sviesto


60 g miltų


žiupsnelis maltų muskatų riešutų


druskos


šviežiai maltų juodųjų pipirų



lazanijos lakštų


100 g sūrio „Džiugas


2 rūtuliukai mozzarella sūrio



Grybų padažui svieste pakepinti porus ir česnaką kol parus, po to sudėti pievagrybius ir dar 5 min pakepinti. Sudėti kapotas petražoles, pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais.Voveraites trumpai apvirti ir sudėti prie pievagrybių. Kartu troškinti dar minutę. Atvėsinti.


Bešamelio padažui ištirpinti sviestą, suberti ir kelias minutes nuolat maišant pakepinti miltus. Supilti 300 ml pieno, paskaninti muskatais, druska ir pipirais. Padažą troškinti ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kad nepridegtų. Kai ims tirštėti, supilti likusį pieną. Vėl troškinti, kol pradės tirštėti, suberti 50 g tarkuoto „Džiugo“ sūrio ir maišyti, kol jis išsilydys.


Kepimo indą ištepti sviestu, dėti lazanijos lakštus ant jo grybų padažo ir bešamelio padažo, pabarstyti plonu sluoksniu mozzarella surio. Kartoti sluoksniuoti tol kol baigsis grybų padažas. Paskutinis sluoksnis turi būti bešamelio padažas. Ant jo užbarstyti likusiu sūriu. Kepti 40 min kol apskrus.


Bešamelio padažas iš Duonos ir žaidimų

7 komentarai:

  1. Kadangi maniškis tokio maisto nelabai supranta, tai tik dėl jo dedu mėsos:D bet va, sau pietums, kai jo nebus būtinai pasidarysiu šį variantą:)
    Beje, lėkštelė tai nuostabi, kur tu tokią radai?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O taip, taip, ir man reikia tos nuostabios lėkštės ir puodelio, ir dar ko nors :D O lėkštė tikrai labai graži :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ineta, lėkštę visai netyčia atradau, kai laukiau kitų beapsipirkinėjančių bazėje :)
    Viktorija, jo jo liga sakau čia :D mano spintelėse jau netelpa viskas :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Karolina, ar Kauno Urmo bazėje? Mano darbas automobuliu trys minutės nuo jos, jau aišku, ką veiksiu per pietų pertraukas - nežinojau, kokių ten grožių galima rasti! Nes lėkštelė tikrai fantastiškai graži :)
    O lazanija atrodo... ak, kaip nuostabiai. Norėčiau. Labai. Dabar. Ir daug :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kauno :)) aš irgi netikėjau, kad galima rast kažką gražaus :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. kažkada darėm lazaniją su pomidorais ir faršu, tai buvo ne itin fantastiška. Bet šitas, vien fotkę pamačius seilė tyyyysta. O.o

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šita tai tikrai fantastika, jau antrą kart dariau :))

    AtsakytiPanaikinti