Įmaišiusi į pyragą daržovę jau nieko nenustebinsi šiam virtualiam maisto pasaulį. Bet realiam gyvenime, kur daržovės yra tik troškinius, sriubytes ir košytes dedamos tu gali būti palaikytas absoliučiu bepročiu jei kas pamatytų tave tarkuojant burokėlį ir jei dar lepteli, kad iš jo kepsi pyragą. O po to neduok die tas asmuo pasakys kitam, tada abu pasibaisės ir pasakys kaimynui, o galiausiai visi apsimes pamiršę, kad kažką kepei ir net nepaprašys gabaliuko.
Aš šį kartą kepiau labai labai super sveikuolišką pusryčių duonelę su moliūgais, kuri gavosi minkšta, drėgna ir kvepia, kaip meduolis. Joje beveik nėra riebalų, tik keli šaukštai aliejaus, nėra ir kiaušinių, be to viena dalis miltų yra ne kvietiniai, o pilno grūdo, kurie yra daug sveikesni ir geriau virškinami. Skrandis tikrai nesupyks jei jos suvalgysite pusryčiams.
Labai sveika moliūgų duonelė su graikiniais riešutais
2 v.š. linų semenų
6 v.š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
¼ puodelio cukraus
½ puodelio rudo cukraus
1 puodelis moliūgų tyrės
3 v.š. aliejaus
1 a.š. vanilės
1 puodelis pilno grūdo miltų
2/3 puodeliai miltų
1 ½ a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
½ a.š. malto muskato
¼ a.š. maltų gvazdikėlių
1 puodelis graikiškų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Inde sumaišykite moliūgų tyrę su cukrumis. Įmaišykite linų sėmenis, apelsinų sultis, vanilę ir aliejų. Kitame inde sumaišykite visus sausus produktus ir supilkite į skystą mišinį. Viska išsukite šaukštu ir supilkite š riebalais pateptą kekso formą. Kepkite orkaitėje apie 1 h. Prieš ištraukiant iš orkaitės patikrinkite mediniu pagaliuku ar duonelė tikrai iškepusi. Atšaldykite. Skanaus!
Labai gražiai atrodo :) nors aš duonų kepti ir nemėgėja, bet paragauti tikrai neatsisakyčiau :)
AtsakytiPanaikintiGražuolė duonelė. Tik įkišiu trigrašį: riešutai graikiniai, ne graikiški :)
AtsakytiPanaikintiBeje, ir aš tokį puodelį turiu - labai mielas :)
Ir as vakar maximoj pasiciupau pora tokiu puodeliu, nukainuotu dabar. Bet kai pamaciau abi ponias pries mane kasoj stovincias ir tuos puodelius belaikancias, grazinau i vieta :D
AtsakytiPanaikintiIndre, aš jau ketvirtą dieną ją pusryčiams valgau, bet ji vis tiek tokia pat skani :)
AtsakytiPanaikintiJurgita, o trigrašis gerai :D Net nepagalvojau, nes visada taip rašau ir sakau :)
Anonime, tai kad jie gražūs! :D Va ir dabar iš jo arbatą geriu :)
Mmm... Kaip skaniai atrodo! Reikės po ilgojo savaitgalio eiti moliūgo ir kepti ką nors panašaus :)
AtsakytiPanaikinti