Atrodo visą gyvenimą gamini kažką pagal tą patį receptą galvodama, kad būtent jis yra pats geriausias, po to nenorom išbandai kažką naujo tikėdamasi patvirtinimo, kad n kartų gamintos sriubos skonis yra geresnis, už tos naujosios, o būna priešingai. Taip ir man buvo su šita sriuba, nes visada gamindavau pačią paprasčiausią su daug sūrio ant viršaus, o šį kart norėjau ko kito. Beje vieną dalyką keičiau – nedėjau česnako, nes man jis su moliūgu niekaip nesiderina ir pyliau kiek daugiau sultinio, kad būtų skystesnė.
Jurgos receptas iš °C rudens žurnalo. Ne už kalnų ir naujasis, laukiate?
Keptų moliūgų ir morkų sriuba
700 g moliūgo
5 nedidelės morkos
2 svogūnai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. rūkytos paprikos
žiupsnis druskos
600 ml daržovių sultinio
sūrio „Džiugas“ (nebūtina)
grietinėlės
kepintų sėmenų (pabarstymui)
Moliūgą supjaustome 2 cm storio riekelėmis, morkas perpjauname išilgai, svogūną padaliname į keturias dalis. Viską sudedame į skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir rūkyta paprika. Gerai permaišome. Kepame 200°C temperatūroje apie 40 min. Iškepusias daržoves susmulkiname smulkintuvu. Į puodą supilame sultinį ir susmulkintas daržoves, užviriname. Supilstome į lėkštes ir pabarstome sūriu.
Laba, sriubyte tokia labai megstu, bet cia stabtelejau parasyti- kad nenusakomas zodziais nuotrauku grozis!!!!! Maciau pas Egle, kad kazkur vyksta blogo nuotrauku menesio rinkimai- nusiuskite is savo bet kokia foto. Tikiu, pirma vieta Jums tikrai garantuota!!!!
AtsakytiPanaikintiTokios sriubos ir aš noriu, mano tokios su keptomis daržovėmis yra tikras gėris ;) Panašiai ir aš darau, tik keptų pomidorų sriubą :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, ačiū labai už gražius žodžius, stengiuosi, bet man dar toli gražu iki pirmos vietos! ;))
AtsakytiPanaikintiMindaugai, moliūgas labai gerą skonį įgauna kepant orkaitėje, ko nebūna tik išvirus, man irgi patinka :)
Rustic, gorgeous, delicious!
AtsakytiPanaikintiVanessa, thank you! I looove your pictures and your blog and your cat :))
AtsakytiPanaikinti