Šiandien sukau galvą, ką įsidėti į darbą pietums. Atidariau spintele – to nenoriu, šaldytuvas prikimštas mėsos, o ji tikrai ne man. Taip dar kelis kartus sukursavau maršrutu virtuvė – kambarys, virtuvė – kambarys, padūsavau prie šaldytuvo ir spintelių ir likau nieko nepešus.
O šitie ryžiai daryti prieš kelias dienas buvo labai skanūs pietūs, kuriuos greit pagaminau ir pasiėmiau į darbą. Alternatyva daugiaryžiui, kurio taip ir neišbandžiau, bet jau nusipirkau vyno ir tikrai virsiu, o po to, žinau, visiems pasakosiu, kaip skanu buvo.
Moliūgų plovas
3 v. š. sviesto
1 kg moliūgo, supjaustyto nedideliais kubeliais
1 didelė svogūno galva, smulkiai sukapota
1 a. š. druskos
1 lauro lapelis
2 puodeliai basmati ryžių
3 puodeliai sultinio ar vandens
100 g sūrio
moliūgų sėklų (nebūtina)
Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus, moliūgo kubelius, druską ir kepinkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišant apie 10 minučių, kol svogūnai bus minkšti.
Suberkite ryžius, įdėkite lauro lapelį ir maišant kepinkite apie 5 minutes.
Supilkite sultinį, viską gerai išmaišykite ir užvirkite. Puodą uždenkite, suažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai bus minkšti.
Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite. Valgykite, kol karštas. Skanaus!
Receptas iš Sonatinos receptai
Oi basmati ryžiai man ir vieni skanūs, bet su moliūgu turbūt skanumėlis.
AtsakytiPanaikintiAha, sūris čia irgi labai skaniai dera :)
AtsakytiPanaikinti