2011 m. spalio 28 d., penktadienis

5 moliūgų dienos. Pirma diena. Moliūgų granola su spanguolėmis ir moliūgų sėklomis

pumpkin granola


Kodėl būtent moliūgas? Aš vien dėl jo laukiu rudens.Ne krentantys lapai, ne grybai, ne bobų vasara, o moliūgas. Keista, ane?


Todėl penkios dienos bus skirtos būtent jam. Kas diena po skanų receptą penkias dienas iš eilės. Taigi ruoškite moliūgus helovynui, o po to gaminkite iš jų sriubas, pyragus, troškinius, košes, ir net granola! Taip, taip - granola.


Vien pagalvojus apie granola ir moliūgus, man jie atrodo absoliučiai nesuderinami. Bet atidėkim skepticizmą ir eikim kepti granolos, nes ji yra tikrai gera. Labai gera. Pirmiausia, tai daug sveikesnė už tas kurios yra kepamos su aliejui ar sviestu, nes čia nėra nei vieno nei kito, o granola vis tiek gaunasi traški. Būtinai valgykite tik tuomet, kai atšals, nes ką tik iškepta man ji pasirodė anaiptol ne gera ir jau galvojau, kad bus pasitvirtinusios mano prognozės, todėl palikau kepimo inde likimo valei, o grįžusi radau vieną skeptikę ir jos draugę labai skaniai ją valgančią.

Beje, moliūgo čia tikrai nesijaučia, todėl ir nebūtina apie jį garsiai kalbėti.



pumpkin granola



Moliūgų granola su spanguolėmis ir moliūgų sėklomis



5 puodeliai avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

1 1/2 a.š. cinamono


¼ a.š. muskato


žiupsnelis druskos

3/4 puodelio rudo cukraus


¼ puodelio tirštos obuolių košės (mano buvo naminė)


¼ puodelio medaus


½ puodelio moliūgų tyrės (gaminau šią)


1 a.š. vanilės


¾ puodelio džiovintų spanguolių


½ puodelio moliūgų sėklų



Viename inde sumaišykite avižinius dribsnius, prieskonius ir druską.

Kitame inde sumaišykite likusius produktus išskyrus spanguoles ir moliūgų sėklas.

Avižinius dribsnius supilkite į moliūgų mišinį ir gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir kepkite granolą vis pamaišant, kol ši bus traški 20-30 min. Baigus kepti įmaišykite moliūgų sėklas ir džiovintas spanguoles. Palikite atvėsti ir mėgaukitės su pienu ar valgykite vieną. Skanaus!



pumpkin granola


Receptas iš Burning down the house

7 komentarai:

  1. Niam skamba skaniai :) likimo valia tikrai buvo gailestinga :) čia kaip man - kepu pyragus ir vis atrodo žali (viskas - pirksiu orkaitės termometrą), bet reikia sulaukti kol atvės :]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš buvau viena iš tų "skeptikių" valgančių granola. Labai skanu valgyti vieną... o su jogurtu ar pienu (kas kaip mėgsta) bus tik dar skaniau :) Vertinu - 10 (dešimt) balų :)*

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, mano orkaitė irgi su kaprizais, nesuprasi jos. O granola tikrai skani ;)
    Žinai Rasa, aš žadėjau tau jos į namus įdėt, bet pamiršau :) Jei labai norėsis, receptą žinai kur rasti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai mėgstu granolą, bet iki šiol ją kepdavau su sviestu. Šiandien išbandžiau tavąjį variantą. Taip pat be galo skanu, bet užtat daug sveikiau. Būtinai kepsiu dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kaip džiugu, pasirodo aš tikrai neišsigalvojau, kad ji skani :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. o kiek laiko tokia granola gali 'išstovėti'?
    taupydama laiką mėgstu gaminti didesniais kiekiais, įdomu, ar ir šią galėčiau kurį laiką ramiai laikyti spintelėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime, nežinau tiksliai, bet tikriausia panašiai kaip ir kitos granolos - apie 2 savaites.

    AtsakytiPanaikinti