2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

„Corn flakes“ blyneliai

Corn Flakes pancakes


Vakarykštis panna cotta fail‘as, paliko tik gausiai pieno ir grietinėlės prisigėrusių corn flakes, kurie buvo iškepti ir pateikti kaip blynai. O buvo taip: skaniai skaniai paskrudinau corn flakes dribsnius, užpyliau pienu ir grietinėle, laukiau lygiai lygiai 45 min, o kai reikėjo išspausti iš jų visą pieną-grietinėlę, jie man nenorėjo atiduoti nė gramo skysčio (nu gerai, šaukštelį išspaust pavyko), kuris turėjo pavirsti į panna cotta. Mintyse galvojau „Ką daryt, ką daryt?!“ gi nemesi laukan. Sumušiau du kiaušinius, įpyliau šlakelį pieno, įbėriau župsnelį druskos, kepimo miltelių ir cukraus, keptuvėje paskrudinau iš visų pusių ir vuolia blyneliai pietums.


Corn Flakes pancakes



„Corn flakes“ blyneliai



3 stiklinės „Corn flakes“ dribsnių


1 stiklinė grietinėlės (arba pieno)


2 stiklinės pieno


2 kiaušiniai


2 v.š. miltų


1 a.š. kepino miltelių


3 a.š. cukraus (man pakako, nes valgiau su saldžia uogiene)


1 a.š. vanilinio cukraus


žiupsnelis druskos



Dribsnius paskrudinkite orkaitėje įkaitintoje iki 150 laipsnių apie 12 min. Dar šiltus užpilkite pienu ir grietinėle. Palaukite 45 min kol išbrinks ir sugers visą skystį. Įmuškite du kiaušinius ir gerai išmaišykite. Kitame indelyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilę, druską. Suberkite į dribsnių masę ir išmaišykite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Jei blyneliai pradės kibti prie keptuvės įpilkite truputį aliejaus.



Corn Flakes pancakes

4 komentarai:

  1. Cha, gera idėja ir gudri tokia, ir aš bandau kažkaip išsisukt su nevykėliškais patiekalais transformuodama juos į kitus, (bet ne visad) vykėliškus :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dar buvo mintis apie pudingą, bet neturėjau kada kept, tai gavosi blyneliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip šauniai išsisukai :) aš ir stengiuos nemesti, jei panašu, kad galima perdaryti į šį tą valgomo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bėda, kad man vis dar neaišku, ką aš ne taip padariau :D

      Panaikinti