Žiema pakvipusį sekmadienį, nepaisant dideliais kąsniais krentančių snaigių, nemažas blogerių desantas sugūžėjo į jaukią "Notre Vie" vynine, kurioje "Fotoprojektai" pristatė naujuosius, patogius Canon fotoaparatus. Visam pristatymui vadovavo du šaunūs fotografai Artūras Valiauga ir Gintaras Janavičius. Jie pasidalino savo kaip profesionalių fotografų paslaptimis, papasakojo, kaip galima patiems greitai susiformuoti foto studija, fotografavo, atsakinėjo į mūsų klausimus, o mes net nepastebėjome, kaip pralėkė keletas valandų.
Šokoladinį pyragą buvau prižadėjus gaminti kitą savaitę, kai bus parašytas paskutinis egzaminas ir nereikės į darbą. Taigi, šiandien vis padūsaudama, kad vėl darbas šaukia, jau beveik buvau pasiruošusi išeiti pro duris ir žvilgtelėjau į savo mėnesio darbotvarkę, nustebau pamačiusi, kad prie 13 dienos buvo didelis minusas, kuris reiškia kad tą dien yra laisvadienis. Griebiau telefoną, skambinau administratorei, o ji: „taip, tu šiandien laisva“. Negalėjau patikėti ir nustoti juoktis iš savęs. Ką aš dabar veiksiu? Atsakymą žinojau jau tą pačią akimirką.
Pyragas gavosi būtent toks, koks įsivaizduoju esant tobulą šokoladinį pyragą. Drėgnas, intensyvaus šokolado skonio, o kiekvienas kąsnis palydimas lazdyno riešuto traškėjimu. Mmm.. tikrai tobula ir verta kiekvienos kalorijos, kad ir kiek ten nežmoniškai daug jų būtų.
Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais ir šokoladiniu glaistu
Pyragui:
175 g tikro sviesto
225 g šokolado (70% kakavos)
200 g cukraus pudros
3 vid. kiaušiniai
65 g miltų
100 g lazdyno riešutų
Glaistui:
100 g šokolado
100 ml grietinėlės (35% riebumo)
Sudėkite sviestą, šokoladą ir cukrų į įndą ir viską ištirpinkite garų vonelėje. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius truputi paplakite ir supilkite į tirpintą šokoladą. Miltus persijokite ir sudėkite į šokolado masę. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Apvalią skardą ištepkite sviestu, supilkite masę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 min. Baigus kepti pyragui orkaitėje trumpai paskrudinkite lazdyno riešutus, kol atšoks odelė, taip bus paprasčiau juos nulupti.
Palikite riešutus trumpam, kad atvėstu. O po to nulupkite, patrynę juos tarp pirštų.
Glaistui grietinėlę užvirinkite ir į ją sudėkite šokolado gabaliukus. Po truputi maišykite, kol šokoladas ištirps. Dar šiltu glaistu apliekite pyragą ir pabarstykite truputi kapotais riešutais.
Receptas iš BBC Good Food
Mano akimis žiūrint, tavo pyragas dar gražesnis ir skanesnis negu originale, nes BBC puslapyje jis atrodo sausas ir perkepęs.
AtsakytiPanaikintiO jau nuotraukos kokios gražios... Net pavydu, kad aš taip nemoku. :)
Jau kaip skaniai atrodo !!!!!! Atsinešiau kavos, o dabar prašau ir pyrago gabaliuką atpjauti ;) gerai, leidžiu riešutus dar nurinkti, nes esu alergiška jiems (:
AtsakytiPanaikintiVilma sutinku su tavimi dėl nuotraukų. JOs puikios ir aš pavydžiu ♥
Tavo 1000 kartų gražesnis nei originalas. Niam - mielai imu gabalėlį :)
AtsakytiPanaikintiNuotraukos yra WOW...Tiesiog fantastiškos :)
AtsakytiPanaikintiKarolina, man irgi pas tave grazesnis pyragas nei originale.. pastaruoju metu galvoju apie sokoladini pyraga, torta vaiko gimtadieniui, vis neturiu laiko kada prisesti ir susirasti kazka skanaus, sakyk ar jis be sokoladinio glaisto pakankamai dregnas ir skanus? ar galeciau ji panaudoti kaip biskvita ir pertepti sokoladiniu arba grietineles kremu?
AtsakytiPanaikintibeja, prisidedu ir as prie liaupsniu nuotraukoms!
mano komentaras kažkur dingo... pasikartosiu - nuotraukos fantastiškos, o pyragas dar fantastiškesnis...
AtsakytiPanaikintikaip gaila, kad viskas, kas susiję su va tokiais susitikimais vyksta Vilniuj. nors imk ir keisk darbą bei kraustykis į sostinę.
Vilma, čia patobulintas variantas - su glaistu :) Be to man atrodo aš jį trumpiau kepiau, nei buvo parašyta recepte, gal todėl jis man neišdžiuvo.
AtsakytiPanaikintiAguonėlę, nu tikrai, radot ko pavydėt jūs :D
Indre, mielai pavaišinčiau vienu :)
Ačiū Sandra ;)
Neringa, be glaisto jis toks pat drėgnas ir skanus, bet labai svarbu yra neperkepti, nes jei perkepsi, jis praras tą drėgnumą. Kaip pyragas jis tikrai labai labai puikus, o kaip torto biskvitas net nežinau, gali būti per sunkus, nes jis absoliučiai nepurus, priešingai tradiciniams biskvitams. Manau protingiausia būtų jį pačiai išsikepti ir pažiūrėti, kaip tau su jo skoniu ir drėgniu :)
...arba organizuok pas save Palangoje Egidija :D
AtsakytiPanaikintiKažkas čia darosi su tais komentarais. Aš darbe rašiau per pertrauką ir bac pradingo.
Aš šitą nevalgumo problemą sprendžiu nešdama į darbą arba pas draugus :) Visi laimingi lieka :D
AtsakytiPanaikintiMan patinka tas jausmas, kai šeštadienį atsikeli anksti ir supranti, kad niekur eiti nereikia :) Pyragų kepimas tada pats tas užsiėmimas :) Atrodo puikiai!
AtsakytiPanaikintiP.S. Buvo smagu pasimatyti gyvai :)
Galėtų ir dažnesni būti tokie šeštadieniai, ar ne? :)
AtsakytiPanaikintiP.S. Laukiu nesulaukiu kito susitikimo :)
Ieškodama vieno recepto atsitiktinai radau Jūsų blogą. Labai žavi, kad iliustruojate nuotraukomis. O šis pyragas išties nuostabus. Tikras ir teisingas šokoladinis.
AtsakytiPanaikintiJurgita
Jurgita, pyragas tai tikrai vienas geriausių iš šokoladinių :)
AtsakytiPanaikintiO!!!!!! Kokios nuotraukos!!!! Atklydau čia netikėtai, nenoriu nei receptų nei tekstų skaityt, tik nuotraukom mėgaujuosi!!! Super!
AtsakytiPanaikintiDėkui Egle! :)
AtsakytiPanaikintigavosi kazkokia tryda. visas istizes. bijau kad nesukietes. kiek, Karolina, min palikai ji ayvesti?
AtsakytiPanaikintiGal per trumpai kepėte? Man jis išemus nebuvo skystas.
AtsakytiPanaikintiman isemus buvo labai skystas, bet po 15min sukietejo, taigi viskas normaliai.:)
PanaikintiVis tiek įdomu, kodėl jis buvo skystas..
Panaikinti200g reikia cukraus ar cukraus pudros? dbr pasime2iau :)))
AtsakytiPanaikintiCukraus pudros :)
AtsakytiPanaikintikatik issikepiau ir paragavau, skaniausias pyragas koki man kada teko valgyti. didelis aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiKiek prisimenu, tai tikrai vienas geriausių šokoladinių :))
PanaikintiKepiau sesės gimtadieniui, gavosi tobulai! visi gyrė, kad labai skanu, o pati ir neparagavau :D
AtsakytiPanaikinti