Šį kisielių mes geriam be jokios išimties per kiekvienas Kūčias. Tai pati naujausia ir labiausia prigijusi tradicija mūsų šeimoje. Kiek prisimenu jį mama visados daro „iš akies“ vis ragaudama ar abrikosai jau išvirę ar kisielius ne per saldus ar ne per tirštas, todėl, kaip jį pati gaminau žurnalui, skaičiavau kiekvieną abrikoso skiltelę, kad gautumėte tokį skonį, kokį žinau aš. O jis mmm.. tikrai puikus. Vertas virimo ne tik Kūčiom, bet po jų ir prieš jas.
Džiovintų abrikosų kisielius
300 g džiovintų abrikosų
6 st vandens
0,5 st cukraus (galima ir daugiau)
1 citrinos sultys
2 valg.š. krakmolo
Abrikosus gerai nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis, jei mažesni į dvi dalis. Į verdantį vandenį sudėkite cukrų ir supjaustytus abrikosus. Virkite 15 min. Kai abrikosai suminkštės supilkite citrinos sultis, paragaukite, jei per rūgštu įberkite cukraus jei per saldu įspauskite dar truputi citrinos sulčių. Nuolat maišydami supilkite vandenyje tirpintą krakmolą, ir vėl užvirinkite. Skanaus!
Jau koks grozis, butinai isvirsiu kuciu vakarui.
AtsakytiPanaikintiMes irgi būtinai išsivirsim :)
AtsakytiPanaikintikaip tarem taip padarem :), puikus kisielius gavosi. aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiMes irgi juo mėgavomės per Kūčias :) Smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, tikrai įdomus, nieka nebandžiau
AtsakytiPanaikinti