2011 m. kovas 24 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai kreminio sūrio saldainiai


Ar dar yra gyvų?

Jei ne blogger statistika manyčiau, kad į citrinos žievelę niekas nebe užsuka. O ką jūs praleidot? Nieko. Gyvenimas labiau nei nuobodus, nes viskas šiuo metu sukasi tik apie mokslus, mokslus ir mokslus, o ir įkvėpimas gaminti buvo dingęs.
Ir šeip absoliuti apatija viskam.



Saldainiai dienos praskaidrinimui.
Man jų skonis priminė vaikystėje labai mėgiamus šokoladinius sūrelius su šokolado glaistu. Šokoladoholikams labai patiks, nors jie nėra super saldūs, o kava arba brendis duoda tą cinkelį, kurio trūksta. Jei yra tokių nekantraujančių, kaip aš gali tiesiog sumakaluoti viską ir kabinti šaukšteliu net nelaukiant kol atšals. Aš pusę suvalgiau, pusę palikau saldainiams. Kaip visados.




Šokoladiniai kreminio sūrio saldainiai



200 g mascarpone sūrio


200 g juodo šokolado


1 v.š. brendžio arba labai stiprios kavos (nebūtina)



100 g šokolado


50 g sviesto



Maskarpone atšildyti iki kambario temperatūros. Dėti į indą ir plaktuvu plakti iki purumo. Atidėti į šalį.

Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Jei naudosite, į tirpintą šokoladą supilti brendį/kavą. Šokoladą supilti į išplaktą sūrį ir gerai išmaišyti. Dėti bent valandai į šaldytuvą. Atšalus masę formuoti į rutuliukus. Dėti į šaldytuvą, kol gaminamas glaistas.

Glaistui, toje pačioje vanens vonelėje ištirpinti sviestą su šokoladu. Į glaistą merkti saldainius, dėti ant kepimo popieriaus ir palikti atšalti. Laikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings.

2011 m. kovas 4 d., penktadienis

Bananų džemas


Nemėgstu taisyklių. Oi kaip smarkiai jų nemėgstu..


Ir nesvarbu, kad mėlynas sijonas su pilkom timpėm ir gėlėta palaidine kažkam atrodo visai nesuderinama. Bet juk linksma nebūti pilkai ir nenešioti visą laiką juoda palaidine su juodomis kelnėmis ir būtinai tik juoda taše. Visur ir taip juoda juoda!


Nemėgstu eiti į darbą penktadienio vakarais.. Bet reikia. Tai dalis taisyklių.




Viskas, viskas, jau baigiau Eglės receptų bandymus (for now) jums prieš nosį - nuostabusis bananų džemas.


Bananų džemas

4-5 bananai
1 citrinos sultys
165 g cukraus
250 ml vandens.
1/4 šaukštelio malto cinamono
4 lašeliai vanilės esencijos

Supjaustykite bananus, sumaišykite su citrinos sultimis. Puode užvirkite vandenį, sumaišytą su cukrumi, ir sudėkite bananus, cinamoną ir vanilę. Virkite ant nedidelės ugnies kartais pamaišydami. Virti reikia tol, kol suvirs bananai ir džemas taps tirštas.