Nežinau nei kas, nei kodėl, nei dėl ko, bet man visai nesigamina ir nesifotkina niekas padoriai šiuo metu. Pykstu ant savęs dėl to. Depresija žiemą. Rekia kažkokio spyrio į sėdymąją, kad pradėčiau judėt į priekį. Šeip ar taip bent keksas gavosi super. Depresijos proga suvalgiau jo daugiau nei trečdalį, o užkandžiui buvo visai nefotogeniški sūrus sausainiai, kuriuos gaminau prisimindama praėjusį savaitgalį.
Varškės keksas su kriaušėmis
115 g sviesto
200 g cukraus
200 g 9% riebumo varškės
1 a. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
225 g miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
2 didesnės kriaušės
cukraus pudros apibarstymui
Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmaišome varškę ir išplakame su blenderiu. Jei liks varškės gabaliukų, nieko tokio. Suberiame vanilę ir išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Atskirame dubenyje persijojame miltus su kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir išmaišome. Nulupame vieną kriaušę, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Kitą kriaušę supjaustome skiltelėmis.Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir susmaigstome kekso paviršių kriaušės skiltelėmis. Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. Priklausomai nuo Jūsų orkaitės. Patikriname su mediniu pagaliuku.
Receptas copy/paste iš Savaitgalio rendez-vous
Ir man kažkaip nesifotografuoja, o žurnalui dar būtinai reikia vieno recepto. Reiktų apsikeisti spyriais, gal padėtų :D
AtsakytiPanaikintiHi hi :D Man ir dar daaaug fotografuoti reikia. Jei viską darysiu taip, kaip esu suplanavus turėčiau spėt. Uhh.. Yes we can! :D
Panaikinti"Nulupame vieną kriaušę, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Kitą kriaušę supjaustome skiltelėmis" O kur krečia kriaušė?
AtsakytiPanaikintiReiks pabandyti savaitgalį pasidaryti :)
Agne, kriaušių recepte tik dvi minimos, trys yra kiaušiniai :) Turėtų patikti, nes jis minkštas ir drėgnas, maniškiai labai patenkinti buvo. Tik aš kitą kart bandysiu su rūgštesniais vaisiais, gal vyšniomis.
PanaikintiMan tikrai reikia įsiskaityti į receptus :)
PanaikintiAš ir anksčiau permesdavau akimis receptą ir eidavau gaminti, dabar tiesiog atsispausdinu receptą, kad nereiktų bėgioti nuo kompo į virtuvę :)
PanaikintiDabar geriu arbatą ir ragauju šitą keksą. Skanu, bet kažko trūksta... Reiks ir man pabandyti pakeisti kriaušes į kažką kitą.
PanaikintiAčiū už receptą!
Aš gaminau jį su obuoliais ir su vyšniomis. Su vyšniomis gavosi pats skaniausias, pusė pyrago dingo nespėjus atšalti :)
PanaikintiNu, džiugu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiMan ir nesifotografuoja, nesigamina ir apskritai aš tingiu šiuo metu :)
Visiems labai tiko ir patiko :) gal tik per plauką saldus, bet tai niekam neužkliuvo apart manęs :)
PanaikintiIr aš tingiu - šį savaitgalį žadu abu receptus žurnalui paruošt, kad 7dienį būtų nufotkinti :) gal ir gerai - reikia "biškį" atsikvėpti :)
AtsakytiPanaikintiO keksas nerealusis - kaip aš jo dabar noriu
Aš tai visai užsiatostogavau, o po savaitės ir vėl į mokslus ir vėl bus "nieko nespėju" laikas. O keksas tikrai vienas geriausių!
PanaikintiKažkaip ir aš paskutiniu metu susipykus su fotiku savo, neklauso nors tu ką :) o va įdomumo dėlei norėjau paklaust, su kokiu fotografuoji tu :) ?
AtsakytiPanaikintiAš išvis planavau nedėt šito kekso, nes nuotraukos neypatingai tenkina, bet nu labai skanus buvo :) Maniškis yra Canon EOS 450D.
PanaikintiPasirodo ne man vienam sunku ne tik fotkint, o ir gamint.. :/
AtsakytiPanaikintiNors man vistiek tavo fotkės vienos geriausių! ;)
Aha, kažkoks tinginys visus užpuolė :)Nuotraukos vienos geriausių? Mmm.. Dėkui ;)
Panaikinti