2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Varškės keksas su kriaušėmis

1



Nežinau nei kas, nei kodėl, nei dėl ko, bet man visai nesigamina ir nesifotkina niekas padoriai šiuo metu. Pykstu ant savęs dėl to. Depresija žiemą. Rekia kažkokio spyrio į sėdymąją, kad pradėčiau judėt į priekį. Šeip ar taip bent keksas gavosi super. Depresijos proga suvalgiau jo daugiau nei trečdalį, o užkandžiui buvo visai nefotogeniški sūrus sausainiai, kuriuos gaminau prisimindama praėjusį savaitgalį.



2



Varškės keksas su kriaušėmis



115 g sviesto


200 g cukraus


200 g 9% riebumo varškės


1 a. š. vanilinio cukraus


3 kiaušiniai


225 g miltų


0,5 a. š. kepimo miltelių


2 didesnės kriaušės


cukraus pudros apibarstymui



Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmaišome varškę ir išplakame su blenderiu. Jei liks varškės gabaliukų, nieko tokio. Suberiame vanilę ir išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Atskirame dubenyje persijojame miltus su kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir išmaišome. Nulupame vieną kriaušę, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Kitą kriaušę supjaustome skiltelėmis.Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir susmaigstome kekso paviršių kriaušės skiltelėmis. Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. Priklausomai nuo Jūsų orkaitės. Patikriname su mediniu pagaliuku.


3


Receptas copy/paste iš Savaitgalio rendez-vous

16 komentarų:

  1. Ir man kažkaip nesifotografuoja, o žurnalui dar būtinai reikia vieno recepto. Reiktų apsikeisti spyriais, gal padėtų :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hi hi :D Man ir dar daaaug fotografuoti reikia. Jei viską darysiu taip, kaip esu suplanavus turėčiau spėt. Uhh.. Yes we can! :D

      Panaikinti
  2. "Nulupame vieną kriaušę, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Kitą kriaušę supjaustome skiltelėmis" O kur krečia kriaušė?
    Reiks pabandyti savaitgalį pasidaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agne, kriaušių recepte tik dvi minimos, trys yra kiaušiniai :) Turėtų patikti, nes jis minkštas ir drėgnas, maniškiai labai patenkinti buvo. Tik aš kitą kart bandysiu su rūgštesniais vaisiais, gal vyšniomis.

      Panaikinti
    2. Man tikrai reikia įsiskaityti į receptus :)

      Panaikinti
    3. Aš ir anksčiau permesdavau akimis receptą ir eidavau gaminti, dabar tiesiog atsispausdinu receptą, kad nereiktų bėgioti nuo kompo į virtuvę :)

      Panaikinti
    4. Dabar geriu arbatą ir ragauju šitą keksą. Skanu, bet kažko trūksta... Reiks ir man pabandyti pakeisti kriaušes į kažką kitą.
      Ačiū už receptą!

      Panaikinti
    5. Aš gaminau jį su obuoliais ir su vyšniomis. Su vyšniomis gavosi pats skaniausias, pusė pyrago dingo nespėjus atšalti :)

      Panaikinti
  3. Nu, džiugu, kad patiko :)
    Man ir nesifotografuoja, nesigamina ir apskritai aš tingiu šiuo metu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiems labai tiko ir patiko :) gal tik per plauką saldus, bet tai niekam neužkliuvo apart manęs :)

      Panaikinti
  4. Ir aš tingiu - šį savaitgalį žadu abu receptus žurnalui paruošt, kad 7dienį būtų nufotkinti :) gal ir gerai - reikia "biškį" atsikvėpti :)
    O keksas nerealusis - kaip aš jo dabar noriu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tai visai užsiatostogavau, o po savaitės ir vėl į mokslus ir vėl bus "nieko nespėju" laikas. O keksas tikrai vienas geriausių!

      Panaikinti
  5. Kažkaip ir aš paskutiniu metu susipykus su fotiku savo, neklauso nors tu ką :) o va įdomumo dėlei norėjau paklaust, su kokiu fotografuoji tu :) ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš išvis planavau nedėt šito kekso, nes nuotraukos neypatingai tenkina, bet nu labai skanus buvo :) Maniškis yra Canon EOS 450D.

      Panaikinti
  6. Pasirodo ne man vienam sunku ne tik fotkint, o ir gamint.. :/
    Nors man vistiek tavo fotkės vienos geriausių! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, kažkoks tinginys visus užpuolė :)Nuotraukos vienos geriausių? Mmm.. Dėkui ;)

      Panaikinti