2010 m. balandžio 24 d., šeštadienis

Kopūstų salotos su greipfrutu

Šį kartą netradiciškai, ne koks saldumynas skanumynas, o salotos :) Artėjant vasarai mano organizmas persijungia į kitą rėžimą, kurio aš niekaip negaliu suprast, bet per tiek metų baigiu priprast. Visi žiuri klausiamu žvilgsniu, kaip namiškiams iškepusi kalną kibinų, pati valgau šias salotas.


Kopūstų salotos su greipfrutais

1/5 mažo kopūsto dalis
1 morka
2 skiltelės raudonojo greipfruto
svogūnų laiškų truputėlis
žiupsnelis druskos ir cukraus
aliejaus
citrinos sulčių

Dėti į indą smulkiai pjaustytą kopūstą ir tarkuotą morką. Viską užpilti žiupsneliu druskos ir cukraus. Ranka stipriai spaudžiant maišyti kopūstą ir morkas tol kol išsiskirs sulčių. Po to įspausti citrinos sulčių. Viską dedu iš akies nuolat ragaudama. Galiausiai pilame aliejaus, dedame svogūnų laiškus ir nuluptą greipfrutą.

1 komentaras: