2010 m. balandžio 4 d., sekmadienis

Paslaptingas (ne)spalvotasis tortas


Aš nesu didelė mėgėja linkėti kažko, kažkam, kažkokių tai švenčių proga. O tuo labiau kopijuoti kažkieno surimuotus sveikinimus, tad manau jeigu linkėti (dažniausiai gero), tai tik nuoširdžiai. Kartais nuoširdus ir trumpi linkėjimai labiau sušildo, nei ilgos, nuvalkiotos frazės.
Taigi šiltos visiems pavasario šventės ;)

Ps. Nuotraukoje nematyti, bet torte slypi saldžiarūgštis vyšnių sluoksnis.


(Ne)spalvotasis tortukas

Biskvitui

3 kiaušiniai
75 g miltų (aš dėjau per pusę miltų ir kakavos)
75 g cukraus
3 v.š. vandens
1 a.š kep. miltelių

Atskirti kiaušinio tynį nuo baltymo. Trynius išplakame su cukrumi ir vandeniu, kol cukrus visai ištirpsta. Kitame inde iki standumo isplakame baltymus. Miltus (ir kakavą) su kepimo milteliais persijojame ir dalimis sudedame į trynių masę. Galiausiai atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 23 cm kepimo formoje ~ 12 min .

Vyšnių sluoksniui

300 ml konservuotų vyšnių siurpe
10 g želatinos
cukraus (jei vyšnių siurpas rūgštus)

Vandenyje išbrinkinti želatiną. Nuo vyšnių nupilti siurpą ir praskiesti vandeniu, jei rūgštu įdėti cukraus. Pilti vandens tiek, kad nesusidarytų daugiau nei 300 ml. Išbrinkinti želatiną ir supilti į siurpą. Siurpą supilti i formą, kuri būtų mažesnė už biskvito (pvz ~ 18 cm). Į siurpą sudėti vyšnias iš kompoto. Kai želė sluoksnis sustings, jį perkelti ant biskvito. Turėtų likti ~ 2 cm neuždengto biskvito kraštų.

Kremo sluoksnis

3 pakeliai plombyro skonio varškės ( galima naudoti betkokį kreminį sūrį, bet tada reikėtų daugiau cukraus)
250 ml natūralaus jogurto
cukraus ( pagal skonį)
20 g želatinos

Želatiną išbrinkinti. Sumaišyti varškę su jogurtu, įberti cukraus. Išbrinkusią želatiną supilti į kremą. Pradėjusį stingti kremą supilti ant biskvito ir želė sluoksnio. Beja į kremą galima įspausti citrinos sulčių. Sustingusį tortą puošti kuo tik širdis geidžia.

3 komentarai:

  1. Karolina, ir tave su praėjusiomis šventėmis :)
    Ir, žinoma, labai noriu pagirti tortuką. Paprastas, subtilus, bet labai gražus :) Ir, tikiu, kad labai skanus! Be to, tikriausiai neklysiu pasakiusi, kad gana sveikuoliškas :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj labai ačiū už pagyras :))
    O apie torčiuką, tai jis tikrai skanutis ir primena mano mėgiamą sūrio tortą :) sveikumas manau labiau priklauso nuo suvalgyto kiekio :D ir čia apskritai apie viso maisto vartojimą galima sakyti.

    AtsakytiPanaikinti