2010 m. gegužės 12 d., trečiadienis

Meksikietiškas šokoladinis lavos pyragėlis

Būna taip, kad atsikėlus supranti, kad šiandien bus gera diena :) Būna..

Įkvėpta saulės šiandien kaip niekad daug vaikščiojau. Iš namų į universitetą, užsukant į biblioteką atiduoti senai pamirštų knygų, iš universiteto į kitą biblioteką (ir čia jau paskutinė biblioteka), o iš jos į miestą. Kaip man patinka tokie pasivaikšciojimai. Ypač vienai.. Nes tada gali vaikščioti pirmyn atgal prisiminus, kad "va ten mačiau grąžų sijoną, bet prieš tai užsuksu ten, nes ten yra gražių batų, bet pirmiausia suvalgysiu ledų". :)


Šis desertas gana netradiciškas, nes kepti reikia ne kaip įprasta, o tik kol šonai šiek tiek pakeps, o vidus bus skystas. Galiu patikinti, kad tikrai nesijaučia miltų skonio.
Aš jį sumiksavau iš dviejų receptų šio ir šio.
Gaila, kad man nepavyko jo iškrapštyti iš indelio ir parodyti to išbėgimo..
Taigi jis tikrai vertas 15 min (taip taip, net man tiek laiko pakako jį padaryti, nors ir kaip lėtai sukčiaus virtuvėje), o po to ir vėl į lauka kaitintis pavasario spinduliuos. Tik linkiu neperkaisti ;)

Meksikietiškas lavos pyragėlis

100 g šokolado
100 g sviesto
2 kiaušiniai
2 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
1/8 a.š. cinamono
1/8 a.š. čili miltelių
50 ml brendžio

Įkaitiname okaite iki 240 laipsnių. Formeles patepame sviestu. Ištirpiname šokoladą ir sviestą. Kitame indelyje gerai sumaišome miltus, kiaušinius, cukrų, cinamoną ir čili, Į kiaušinių mąsę pilame šokoladą. Gerai išmaišome. Galiausiai pilame brendį. Šauname į karštą orkaite 7 - 10 min.

9 komentarai:

  1. Kokios gražuolės nuotraukos ir pyragėliai labai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir man nuotraukos baisiai patinka :) Pavasariškos tokios, pražydusios tiesiai pro ekraną... O tokie pasivaikščiojimai ir an patinka :)
    Beje, o kiek tokių pyragėlių išeina iš nurodyto kiekio produktų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paslaptis :) Jei visą visą formelės vidų ištepsi sviestu ir visą vidų gerai pabarstysi džiūvėsiais, iškepusį pyragėlį galėsi tengvai išverst iš formelės. Įspūdis prakabinus tokį saldumyną šaukštu - garantuotas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ach, aš irgi siaubingai mėgstu vienišus pasivaikščiojimus saulei švelniai glostant skruostus. Spontaniškus ir tokios paprastus, kai niekam nieko nesakius gali pasukti į vieną ar kitą gatvelę, įlipti į autobusą ir nuvažiuoti į kitą miesto galą, o tada vėl grįžti...ir daug daug svajoti, gaudyti praeivių žvilgsnius ir tiesiog tyliai žingsniuoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oj kiek pagyrų :) labai labai ačiū ;)
    Žalia varna, turėtų gautis 2 porcijos.
    Egle, rodos patepiau pakankamai, bet ne užtektinai matyt :)
    Mademoiselle, kartais net pagaunu save einant ir kažkodėl tai šypsantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Svarbesnis ir lemiamas faktorius - ne sviestas, o džiūvėsiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o aš vat vietoj džiūvėsių kakavos miltelių ant sviestuotų šonų pabarstau - visada iškrenta lengvai...

    AtsakytiPanaikinti