2011 m. birželio 10 d., penktadienis

Keptas varškės sūris su daržovėmis ir žolelėmis



„Kaip Lietuvoje orai?“ – klausia manęs draugė gyvenanti už Atlanto.

„Saulė, ir tik saulė“ – atsakau.


Tuo metu mama įkiša galvą į kambarį ir rodo pirštu į dangų, liepdama pažiūrėti į tamsius debesis. Po 5 minučių prapliumpa šiltas lietus su griaustiniu, kuris nusineša visus planus apie vakarinį pasivažinėjimą dviračiu.





Keptas varškės sūris su daržovėmis ir žolelėmis



1 varškės sūrio


druskos


čiobrelio, rozmarino, baziliko


skiltelės česnako


2 pomidorų


1 paprika


alyvuogių


aliejaus



Stambiai kubeliais supjaustyti paprikas ir pomidorus. Skardą iškloti kepimo popieriumi arba aliuminio folija. Į skardą supilti daržoves ir pjaustytas alyvuoges. Supjaustyti česnako skiltelę (truputi pasilikti sūriui įtrinti) ir berti ant daržovių. Jas pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska.

Sūrį įtrinti prieskoninėmis žolelėmis, druska ir česnaku. Dėti ant daržovių. Apipilti aliejumi ir pašauti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Bėgti iš karštos virtuvės bent 30 min. Valgyti karštą arba šiek tiek pravėsusį su daržovėmis. Skanaus!


6 komentarai:

  1. Beveik įsivaizduoju kaip skanu būtų.

    p.s. per audrą tai namo teko bėgti, bet po tų karščių visai atgaivino

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai kažkaip visada laimingai prieš pat lietų grįžtu. Labai sušlapt spėjai? :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Antroji nuotrauka - vos ne meno kūrinys, super gražiai atrodo, kokios spalvos, kokie raštai....labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ohh.. :D
    ps. Aš tau laiškutį parašiau į paštą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū Reda, ne tikrai ne meno kūrinys, o netyčiukas :))

    AtsakytiPanaikinti