Nemėgstu nieko neveikt, nes tada kyla mintys apie visokius realius ir nerealius gyvenimo tikslus, savigrauža už veltui bėgantį laiką ir išvis laiką, kurio metu nedarau, tai ką turėčiau daryti. Šiandien valgydama vyšnias ir begėdiškai mėtydama jų kauliukus ant žalios pievelės galvojau, kas turi tau įspirt į užpakalį, kad pagaliau pradėtum normaliai gyventi? Hm?
„Normaliai gyventi“ reiškia veikti veikti veikti, o ne svajoti svajoti svajoti.
Vyšnių džemas su šokoladu - netyčia (vėl) toptelėjo man į galvą.
Apie jį mintys sukosi jau nuo pat savaitgalio pabaigos, taigi kodėl ne šiandien. Nukėliau įraudusias kojas nuo suolo krašto ir nuskuodžiau į virtuvę, palikusi knygą vieną toliau degintis prieš saulę. Po beveik valandos (vuolia!) šokoladu kvepiantis vyšnių džemas.
Lažinuosi, kad jei jį virsite džemas nepasirodys patrauklus, nors nuotraukose jis kur kas fotogeniškesnis. Neapsigaukite. Skonis nenuvils.
Vyšnių ir šokolado džemas
1 kg vyšnių
500 g cukraus
100 - 150 g juodojo šokolado ( 70 % kakavos)
šlakelis vyšnių likerio (nebūtina)
Vyšnias nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu ir išimti jų kauliukus. Vyšnias sumalti mėsmale, sukrėsti į puodą ir užpilti cukrumi. Virti ant silpnos ugnies 30 min vis pamaišant ir nugraibant susidariusias putas. Kai džemas ims tirštėti maišyti dažniau, kad nepridegtų. Baigiant virti supilti vyšnių likerį ir sudėti šokolado gabaliukus. Maišyti kol šokoladas ištirps. Džemą nukelti nuo ugnies ir supilstyti į indelius. Skanaus!
Turiu panašų receptą, bet niekaip neprisiruošdavau pasigaminti. Labai skanu turėtų būt - ir vyšnios, ir šokoladas, ir džemas... mm :)
AtsakytiPanaikintiIr nuotraukos labai labai :)
Mmm... Vyšnių uogienės ir džemai, mano mėgstamiausi :) Grįšiu iš atostogų, būtinai prisivirsiu visokių :)
AtsakytiPanaikintiKaip skanu turėtų būti... vyšnios ir šokoladas. Labai gražiai tie nuogi vyšnių kauliukai atrodo.
AtsakytiPanaikintiAį pernai virau slyvų ir šokolado džemą. Ir šiemet virsiu. Ir su vyšniom virsiu. Jei rūgštesnės vyšnios, tai gal net skaniau nei su slyvom turėtų būt, aniaaaa? :)
AtsakytiPanaikintiJuliana, aš ieškojau, bet neradau recepto, tai pamaniau, velniop, pagaminsiu pagal save ir visai nenusivyliau rezultatu. Tik va spalva tai nekokia :))
AtsakytiPanaikintiViktorija, aš labai džiaugiuosi, kad pas mane šiemet daug vyšnių užderėjo. Galėsiu virt uogienes ir džemus :)
Rennie, aha, tinka jų duetas :) o apie vyšnių kauliukus mano sesė tą patį sakė :))
Egle, gaminau ir aš tavo džemą visai nesenai, kai atsibodo šaldytas slyvas kameroj stumdyt iš vienos vietos į kitą. Tikriausia ir ta mintis su vyšniom džemą išvirt tada kilo :) Skanu buvo, ir tas ir tas. Gal man net labiau su slyvom patiko, nes aš tokia labiau slyvinė, nei vyšninė esu :)
Skamba taaaaaip skaniai. Tik aš tinginio pantis su vyšniomis tingėčiau terliotis :D bet jei savaitgalį nieko doro neveiksiu, gal bandyt? :)
AtsakytiPanaikintiOi kaip vilioja... Bet mane, kaip ir Indrę, kiek pristabdo tas vyšnių kauliukų išiminėjimas :D
AtsakytiPanaikintiIndre, tai kaip išbandei? :)
AtsakytiPanaikintiCitrina ir bulve, man taip pat nelabai patinka tas kauliukų išėmimas, bet ko nepadarysi dėl tokios uogienės :))
Visai neseniai turėjau nerealią progą kiekvieną mielą rytą pusryčiams valgyti vyšnių džemą. Dvi savaites. Ir jei ne tos nuostabios nuotraukos, ir jei ne puikūs komentarai, sakyčiau, kad man jau gana. Bet čia dar ir su šokoladu! Tikrai sunku atsispirti pagundai išbandyti :)) Nors man, tiesą sakant, labai baisingai saldžiai skamba. Ne per saldu?
AtsakytiPanaikintiAsta, visai nesaldu, jei žinoma cukraus nepadaugini. Aš pati saldžių uogienių nemėgstu :)
AtsakytiPanaikintiSuper nuotraukos!! :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. O uoginę galima sandėliuoti :}? Išsilaiko, negenda?
AtsakytiPanaikintiTobulas dzemas. Kartu su varske ir kava gavosi dieviskai skanus pusryciai :-)
AtsakytiPanaikinti