2010 m. kovo 9 d., antradienis

Saldūs kavos pūkučiai/ Marshmallows


Niekada nebūčiau pagalvojus, kad surasti kazkada senai užsirašyto recepto orginalą gali būti taip sunku, o kaip šiuo atveju (bent jau man) neįmanoma. Todėl recepto nuorodos deja, bet nebus..



Jie tirpsta kavoje!!! Kažkodėl man tai buvo toks malonus netikėtumas :)) Jiems ištirpus kava pasidengia stora, standžia puta, kurią aš su šaukščiuku rinkau nuo paviršiaus. Ohh.. Dieviška.

Kavos marshmallows

1 š.+1 a.š želatinos

1/4 puodelio vandens

~10g ekspreso kavos

2 puodelių +1 v.š. cukraus pudros

3/4 puodelio cukraus siurpo

3 kiaušinio baltymų

Išklokite indą kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Išbrinkinkite želatiną vandenyje pagal gamintojo nurodytas instrukcijas. Kavą ištirpinkite verdančiame vandenyje. Ištirpusią kavą pilkite į puodą kartu su cukraus pudra ir siurpu. Kaitinti kol pasieks 120 laipsnių. Kai siurpas pasiekia 115 laipsnių, iki standumo išplakite kiaušinio baltymus. Nuolat plakant, cukraus siurpą supilkite į želatiną. Nuolat plakant, supilti siurpą į baltymus. Plakti didžiausiu greičiu tol kol masė taps blizgi ir pradės lipti apie plaktuvą. Paskleisti masę ant kepimo popieriaus ir palikti stingti. Aliejumi pateptu peiliu supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir apvolioti cukraus pudroje.


2 komentarai:

  1. Man irgi smagiausia yra tirpdyti zefyrus kavoje :) tokia kava pati pačiausia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš anksčiau juos valgydavau vienus, net nebuvo kilusi mintis tirpdyti, bet kai pabandžiau, tai kitokios kavos net nesinori :)

    AtsakytiPanaikinti