2010 m. balandžio 7 d., trečiadienis

Drėgni kakaviniai keksiukai (pagal Kulinarijos laboratoriją)


Aš labai mėgstu dovanoti mano pačios gamintas saldžias dovanėles. Saldainius gražiai supakuotus ir aprištus spalvotais kaspinėliais, sausainių dežutes, o ši kartą keksiukus. Elegantiškame maišelyje, aprišti auksiniu kaspinu stovi jie ant mano stalo. Aš žinau, kad ryt ryte jie bus netikėta staigmena ir jaučiu veide mažyte pasitenkinimo šypsenėlę, kurią sukelia žinojimas, kad tokie smulkūs dalykai gali pakeisti niūrią nuotaiką ir visa tai tik mano dėka :))
O aš žinau, kad jie skanūs, nes smalsumas yra (bene) didžiausia mano yda. Taigi iš 12 keksiukų liko 11. :}

Drėgni kakaviniai keksiukai

1,5 puodelio miltų,
1 a.š sodos,
1/4 a.š. druskos,
3 v.š. kakavos miltelių,
1 puodelio vandens
1 puodelio cukraus
1/2 a.š vanilės ekstrakto,
1 a.š baltojo vyno acto (aš naudojau paprastą actą)
1/4 puodelio aliejaus

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis. Dubenyje persijoti miltus, sodą, druską ir kakavą. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su vandeniu, aliejumi, vanilės ekstraktu ir actu. Maišyti kol cukrus ištirps. Sausus komponentus suberti į skystą masę ir labai gerai išmaišyti. Nebijokite permaišyti. Supilti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių. Įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti lengvai drėgnas, bet neaplipęs skysta tešla.

Receptas iš Kulinarijos laboratorijos

15 komentarų:

  1. O...keksiukai visiškai be riebalų. Įdomus variantas.Vertas dėmesio :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O paragavus nesuprastum, kad jie galėjo būti padaryti iš tokių paprastų produktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Recepte nėra riebalų, bet paaiškinimuose rašot, kad reikia sumaišyti aliejų. tai kiek jo reikia? nes noriu kept šnd.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi praleidau aliejų. Jau pataisiau, bet tikriausia jau vėlu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O tešla turi gautis skysta tokia?:)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/08/keksiukai-su-sokoladu-arba-kaip.html :3

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pabandziau ir man jie gavosi kartus... Nelabai supratau kodel, nes visko dejau kaip surasyta (tik as naudojau vyno acta, bet nemanau, kad cia priezastis), bet uztepiau ant virsaus kremo, pabarsciau pabarstukais tai suvalgem :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oho, pirmą kart girdžiu tokį dalyką. Receptas patikrintas ne tik mano, bet ir draugių draugių ir daugelio blogerių gaminti, visiems tiko ir patiko. Gal vietoj vanilės ekstrakto naudojote vanilės miltelius? Nes kartą dėjau jų iš akies ir buvo kartu, nes pasirodo jų padauginti negalima.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dejau vaniles ekstrakto, tik va gal as jos ir padauginau, nes pas mane tie arbariniai sauksteliai keliu dydziu tai neemiau maziausio :D Kita karta bandysiu su maziausiu sauksteliu matuoti vanile (pati sau sekmes palinkesiu) :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai gaila, bet nieko gero :( neskanus...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Išbandžiau, bet nepatiko. Matau yra ir kitu komentarų dėl nepasisekusio rezultato. Gal netikslus receptas kaltas, nes acto konsentracija, stiklinės tūris ml pagelbėtų. Taip pat detalesnis tešlos aprašymas, pvz grietinės tirštumo ar panš.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Laabai nuostabus keksiukai. O stikline turi buti nedidele. Gal apie 9 cm aukscio ir 6 cm skersmens. Mazdaug. Cia visuose receptuose tokio dydzio stiklines turi but. Visos drauges isgyre, nors is manes konditere nekokia :)

    AtsakytiPanaikinti