2010 m. rugpjūčio 14 d., šeštadienis
Cukinijų duonelė
Maišant šią duonelę galvojau ir buvau beveik tikra, kad ji tikrai nepatiks mano šeiminykščiams. Cinamonas, muskato riešutas, cukinija. Tai mano skoniai, ne - jų. Patirtis su morkų pyragu tikrai pasikartos, mąsčiau. Žinodama, kad ryte turėsiu riekelę cinamonu kvepiančios duonos, buvau net patenkinta. Che, kaip savanaudiška :)
O kaip iškepė, kaip ji kvėpėjo! Kalėdomis vasara, ne kitaip.
Išėmusi iš formos ir paskanavus gabalėlį, palikau atvėsti. Galvojau, niekas vis tiek nelies.
Grįžusi po keletos valandų pasiūliau sesei, o ši atšovė: "aš jau ragavau, labai skanu".
Eh.. Taip neliko mano duonelės, net pusryčiams.
Cukinijų duonelė
2 kiaušiniai
1/4 puodelio aliejaus
1/4 puodelio jogurto
3/4 puodelio cukraus (aš naudojau per pusę balto ir rudo)
1 puodelio tarkuotos cukinijos
1 a.š. vanilės esencijos
1,5 puodelio miltų
2 a.š. cinamono
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
0,5 a.š. sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
druskos
džiovintų spanguolių (nebūtina)
Inde sumaišyti kiaušinius, aliejų, jogurtą, cukrų, cukiniją ir vanilę.
Kitame inde sumaišyti visus birius produktus. Po to kiaušinio ir miltų masę sumaišyti tarpusavyje. Pilti į kekso formą išklota kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių temperatūroje ~ 1 h, arba kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.
Receptas su pakeitimais iš Smitten kitchen
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
peržvelgiau blogą. kokios skanios nuotraukos! nusižiūrėjau ir ką reiktų pasigamint..;>
AtsakytiPanaikintiKaip smagu, kad patiko :) brūkštelk jei ką gaminsi ;)
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo :) Panašią ir aš kepu, puikumėliška.
AtsakytiPanaikintiMan dar taip norėjosi graikiškų riešutų! būtų tobulai tada. :)
AtsakytiPanaikintiatrodo labai gardžiai. Klausimas - kiek ml telpa į Jūsų puodelį? Ar cukiniją tarkuoti rupiai? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiPasigaminau ir aš - labai geras dalykas, kartosiu. :)
AtsakytiPanaikintiPasigaminau ir aš - labai geras dalykas, kartosiu. :)
AtsakytiPanaikinti