2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Sniego gniūžtės


Aš parašiau Kalėdų seneliui laišką! Tiesa sakant, aš diktavau, o kitas rašė.
Sako, kad negalima atskleisti savo norų, bet pašnibždėti juk galima? Prašiau kad man atneštų dvasios iš K raidės. Juk nedaug prašau..
Sausainių kepimas nebe padeda, o ir ta šventinė eglutė Kauno senamiestyje jau nebepanaši į eglutę, kuri būdavo išpuošta dideliais raudonais, baltais burbulais ir girliandom.



Sniego gniūžtės

puodelis kambario temperatūros sviesto;
3 šaukštai cukraus;
2/3 puodelio kokoso drožlių ir 2/3 puodelio migdolų;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto ir 1 šaukštelis migdolų ekstrakto;
2 1/4 puodelio miltų;
~2 puodeliai cukraus pudros.


Jeigu migdolai yra su odelėm, juo užplikyti vandeniu, palikti 5 minutėm ir nuimti odeles. Nusausinti ir sumalti. Kokoso drožles taip pat permalti.
Padalinti sviestą, cukrų ir miltus į dvi dalis.
Elektriniu plakikliu išsukti vieną dalį sviesto ir sukraus. Supilti vanilės ekstraktą ir kokoso drožles. Galiausiai po truputį suberti miltus. Su kita dalimi ingridientų daryti tą patį tik vietoj vanilės ir kokosų sudėti migdolus ir migdolų ekstraktą.
Iš tešlos suformuoti norimo dydžio kamuoliukus ir sudėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Šiek tiek atvėsusius sausainius apvolioti cukraus pudroje. Palikti 10-15 minučių ir dar kartą dar šiek tiek šiltus apvolioti.



Receptas iš "Gardaus kąsnelio"

12 komentarų:

  1. Labai skanūs sausainukai! Ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm, kokios nuotraukos... gražios labai :)
    Kauno Rotušės eglutė tikrai jau nebe ta... bet man ir ši graži. Tiksliau, pernai gražiausia buvo, tokia minimalistiškai balta balta, o šiemet pernelyg žalia rodosi :)

    Linkiu, kad Kalėdų Senelis laišką ir perskaitytų, ir dovanas laukiamas po eglute Kalėdų naktį sukrautų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Va pernai man irgi graži buvo, o šiemet labai nuvylė.. Tokia dirbtina.
    Ačiū Asta!
    Jurgita, skonis irgi nenuvilia :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pirma maniau, kad jie turėtų būtų nekepti ir labai nustebau radus miltus :) o tai jie taip ir išlaiko formą kapdami? Nes arba barako orkaitė netiksliai rodo arba aš kažką ne taip padarau, nes man niekad neišsilaiko formos, kur į aukštį

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iš kamuoliukų jie tampa, kalniukais :) truputuka susmenga žemyn, bet tikrai ne tiek, kad taptų visiškai plokšti :) Orkaitė, man atrodo, čia nemažą vaidmenį vaidina.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šie maži balti kamuoliukai atrodo tokie mieli... labai tinkami Kalėdų Seneliui "papirkinėti" :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ineta, ačiū!
    Sima, tikiuosi Senelis žino, kad buvau gera visus metus ir neteks jo sausainiais papirkinėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrai nuostabus desertas. Manau visai nebloga idėja būtų tokių kam nors padovanoti. Tik norėjau paklausti, ar kelias dienas pastovėję rutuliukai neištežta? Galvoju sudėti saldainius į aukštą kvadratinę dėžutę, taigi į popierines formeles jų supakuoti neišeitų.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kotryna, tikrai ne, jie tvirti ir, manau, kad labai tinkami Kalėdų proga draugams, kaip saldžią dovaną dovanoti :)

    AtsakytiPanaikinti