2011 m. vasario 8 d., antradienis

Tiršta daržovių sriuba su pupelėmis ir perlinėmis kruopomis


Mano blogo receptai atspindi mano valgiaraštį absoliučiai teisingai. Dažniausia mano tikrasis "rimtas" maistas yra ne kas kita kaip sriubos ar troškiniai. Labai retai valgau mėsą ar tradicinį lietuvišką maistą. Nesakau, kad jis neskanus, nes kartais tokių dalykų kaip, cepelinų ir bulvinių blynų pasiilgstu labiau nei picos ar sushi.
Pusryčiams dažniausia verdu avižinę košę, kurią pamėgau dar mokykloje, kai tekdavo ilgai laukti, kol grįšiu namo po pamokų, nes valgyklos maistas niekad nežavėjo, o košė padėdavo pilvui iškęsti tas laukimo valandas. Dar visai nesenai atradau, kad avokadas ant juodos duonos su trupučiu druskos ir sėmenų ant viršaus gali būti dieviškai skanu ir ne taip nuobodu, kaip kiekvieną dieną valgyti tuos pačius sumuštinius su sūriu.
Nepaisant to kartais ir man pritrūksta alternatyvų pusryčiams, todėl dažnai valgau vakarykščią sriubą, panašią į šią. Ši sriuba yra vienintelė gaminta n kartų, kurią valgo beveik visa šeima ir kuri garantuoju patiks ir jums, nebent nemėgstate paprikų, pupelių ar kruopų. O man kruopos yra antras maistas, todėl sriubose jos yra dažnas svečias.
Gal būt kažkam bus įdomu, kur kukurūzų sriuba, kurios receptas turėjo būti praeitą savaitę. O jos nebus, todėl kad ji nesigavo tokia, kokia norėjau. Teisybę pasakius ji man nesigavo išvis, todėl vietoje jos ši puiki sriuba, kuria labai rekomenduoju išmėginti.


Tiršta daržovių sriuba su pupelėmis ir perlinėmis kruopomis



2 pomidorai


1 paprika


1 nedidelis svogūnas,


1 morka


150 gramų per naktį mirkytų perlinių kruopų

1 indelis konservuotų pupelių pomidorų padaže


1 l jautienos sultinio (jei neturite, pilkite 1 l vandens ir du kubelius jautienos sultinio)


aitriosios paprikos miltelių


druskos



Morką ir svoguną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Užvirti sultinį, suberti per naktį mirkytas perlines kruopas ir pjaustytą svogūną su morka. Berti druskos. Virti ~ 20 min arba tol kol kruopos ir morkos bus beveik išvirusios. Tada supilti pjaustytus pomidorus ir papriką. Virti kol morkos ir kruopos išverda iki galo ~10 min. Galiausiai pilti konservuotas pupeles ir paprikos miltelius. Užvirti. Palikti pastovėti dar 20 min. Patiekti su grietine ar be nieko.

5 komentarai:

  1. jau pagalvojau, kad apie save skaitau. Mūsų skoniai beveik vienodi. Tik tiek, kad neįsivaizduoju, kaip galima pusryčiams sriubą valgyti. Man atrodo, netinka ir viskas! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gaila, kad aš nesu kruopų mėgėja, nes atrodo tikrai skaniai. Bet jų niekad pas mane nerasi :> žinau, kad sveika, bet neprisiverčiu. Gal jei kas paduotų, sumaitintų - patikėčiau ir pamėgčiau :]]

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėgstu perlofkę :)) Mielai tavo sriubos ragaučiau, žinau tą gerąjį skonį. Ir nuotrauka labai jau skanumiška :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hm, va žiūriu į nuotrauką ir galvoju - gaila, kad nemėgstu nei paprikų, nei perlinių kruopų. Nes nepaisant visko, nuotraukoje tas dubenėlis sriubos atrodo labai gardžiai :)
    Giriu, beje, už sveiką mitybą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kotryna, man skani sriuba visada tinka :D
    Indre, aš su kruopom labai gerai sutariu, o avižiniai dribsniai pusryčiams - pats geriausias maistas :)
    Jurgita, šita tikrai labai skani, suimprovizuota, prieš daug metų, bet iki šiol mūsų favoritė :)
    Asta, tiek čia to sveikumo, kai pavalgius pusryčius dar ir saldainį suvalgai :D

    AtsakytiPanaikinti