2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis
Keksiukai su aviečių džemu
Laukiau šitos dienos. Ne, ji nebuvo apibrėžta mano kalendoriuje raudonu flomasteriu ir nerėkė apie dedlin'ą. Mintys apie tai, kad jau tuoj tuoj viskas baigsis turėjo daugiau poveikio. Atokvėpis - pačiu laiku.
Ar galit patikėt, kad jau balandžio vidurys? Įpusėjęs pavasaris? Hm?
Keksiukai su aviečių džemu
90 g sviesto
1/3 puodelio pieno
2 dideli kiaušiniai
3/4 a.š. vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio cukraus
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
aviečių džemo
Ištirpinti sviestą ir į jį įmaišyti kiaušinius, pieną, vanilę.
Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilti pieno mišinį ir maišyti tik kol viskas susimaišys. Nepermaišyti. Tešloje gali likti gumuliukų.
Į keksiukų kepimo skardą dėti keksiukų formeles ir pilti tešlos iki pusės. Dėti nedidelį šaukštelį uogienės ir dantų krapštuko pagalba išbraižyti ruoželius, taip kaip kepant marmurinį pyragą. Kepti keksiukus 18 -22 minutes 180 laipsnių temperatūroje, arba kol į keksiuko vidurį įkištas pagaliukas bus švarus.
Receptas iš Joy the Baker
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Smagu ir vėl skaityti Tavo receptą :) Ir dar tokį skanų ir viliojantį paragauti :)
AtsakytiPanaikintiKokie gražūs. Spalvingi. Pavasariški... Labai labai patinka! :)
AtsakytiPanaikintiNiam atrodo puikiai. O man vakar keksas su rikota ir citrinom nepavyko :( sukrito :( bet vistiek esu pasiryžusi grįžti prie šio savo keksų pomėgio :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražūs ir skanūs keksiukai, kaip tik sekmadienio rytui :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, Asta, Indre, Renata, skanūs jie, tik man gal džemo daugiau norėjosi, nes kaip iškepė jo beveik neliko :)
AtsakytiPanaikintiIneta, žinok ten pat kaip ir visi mirtingieji -Maximoje. Tikriausia ir tu tuos pačius turi :)