2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Citrininis ricotta pyragas (be sviesto)


Baigėsi. Beprotiška savaitė, kurios niekada nepamiršiu, kai iš ryto keliesi kuo anksčiau ir važiuoji į antrus namus tapusia Žalgirio arena, rengiesi tą pačią savanorio „uniformą“, pusryčiauji kartu su savo nauja šeima, kasdien atrandi naujų pažįstamų, o pro šalį einantys užsieniečiai puola bučiuoti ir šaukti „krasavica“. Aš jau pasiilgau tos vienybės, tos atmosferos, juoko iki ašarų, karčios kavos ir skandavimų „Lietuva, Lietuva!“

lemon cake



O šitas pyragas yra absoliutus „fail‘as“. Jau maišydama galvojau, kas iš tos tešlos gali būti. Jokio sviesto, tik ricotta, kiaušiniai, cukrus, miltai ir t.t. Kas gavosi? Kekso formos blynas. Citrininis blynas. Guminis, visai ne keksiškas. Tai arba aš ten kažką blogai sumaišiau arba receptas savaime yra blogas.



lemons



Citrininis ricotta pyragas (be sviesto)



Pyragui:


4 kiaušiniai


220 g cukraus


300 g ricottos


250 g miltų


1 a.š. kep. mltelių


1didelės citrinos


žiupsnelis druskos



Karamelizuotos citrinos ir sirupas:*


330g cukraus


160ml vandens


4 citrinos


kelios anyžiaus žvaigždutės ir cinamono lazdelės



Suplakti 220 g cukraus ir kiaušinius iki purumo.


Kitame indelyje ricottos sūrį sumaišyti su žiupsneliu druskos, vienos citrinos žievele ir sultims. Ricottą sukrėsti į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti. Po truputį įmaišyti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 160 laipsnių orkaitėje.


Kol kepa pyragas paruošti karamelizuotas citrinas ir sirupą. I puodelį supilti vandenį, cukrų, anyžių ir cinamoną. Maišyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, po to sudėti citrinas ir virti 15 min kol citrinos tampa permatomos, o sirupas sutirštės.

Pyragui iškepus apipilti sirupu ir palikti atvėsti.

* sirupui naudojau tik ketvirtadalį visų produktų.


Pyragas iš Un dejeuner de soleil

Sirupas iš Technicolor Kitchen

6 komentarai:

  1. Prajuokino tas "kekso formos blynas" :)

    Bet jaučiu ir tas blynas buvo suvalgytas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kodėl tada receptas pateikta, jeigu nevalgomas? :)
    Aš rikotą labai mėgstu, gaminu ir užtepėles, ir apkepus, blynus, bet va kas liečia tokius kepinius - nė karto nepavyko. Nesuprantu kas negerai, bet esu išbandžius keturis receptus, tiek keksiukų forma, tiek keksų, bet gaunasi blynas ir taškas, nesvabu ar su sviestu, ar aliejumi ar be nieko. Gal rikota ne tokia kaip priklauso?
    Rekomenduosiu varškės pyragą be riebalų
    http://www.forellesreceptai.lt/silauogiu-ir-varskes-duonele
    Šis dar niekada neapvylė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nes gal būt atsiras tokių drąsuolių ir pabandys jį iškepti, o gal būt aš kažkurioj vietoj suklydau ir todėl man nieko neišėjo. Tai vat, bet iš tavęs supratau, kad jis užprogramuotas nesėkmei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir aš patyriau tą dalią :)) Nuostabus renginys, šaunuolė tu ir šaunuoliai mes visi :)))

    AtsakytiPanaikinti