2011 m. spalio 2 d., sekmadienis

Kepti briuselio kopūstai su česnaku ir sūriu

pan fried brussel sprouts


Šiandien vienas žmogutis vaikščiojo iš paskos ir nenustodamas kalbėjo, kad jau paskutinės šiltos dienos beliko, o naktį tik keturi laipsniai šilumos buvo. Taip, man nereikia net orų prognozės klausyt, nes aš turiu kas man apie tai praneša prieš man iškeliant kojas iš namų. Taigi nešvaistant paskutinių saulėtų dienų, šokau ant dviračio ir išrūkau pasivažinėti.


garlic


Jau bevažinėjant žinojau ką valgysiu grįžusi. Jau kuris laikas gulėję briuselio kopūstėliai, prašėsi būti suvalgytais, o aš jų niekad neragavusi, tai vis dvejojau, apvirti ar tik apkepti, su garstyčiom ar su česnaku, su sūriu ar be sūrio. Galiausiai pasirinkau patį paprasčiausią variantą, apkepti svieste su česnaku. Ir man patiko!


pan fried brussel sprouts



Kepti briuselio kopūstėliai su česnaku ir sūriu



250 g briuselio kopūstų


2 v.š. sviesto


1 skiltelė česnako


druskos


sūrio „Džiugas“


Kopūstėlius nuplauti ir nupjauti kietesnius kotuko galus. Perpjauti per pusę.


Keptuvėje įkaitinti sviestą ir jame pakepinti česnaką. Kai česnakas parus sudėti briuselio kopūstus perpjauta puse žemyn, pabarstyti druska ir kepti 5-8 min ant nedidelės ugnies uždengus dangčiu. Po to nuimti dangtį, padidinti ugnį ir pakepti, kol paruduos, pavartyti, kad apkeptų iš visų pusių. Baigus kepti pabarstyti sūriu. Skanaus!



Fuzz


Pūkutis :)

10 komentarų:

  1. Dievinu briuselinukus! Bet kažkaip iki šiol juos tik sriuboje esu valgiusi. Mhm kai tik kitą kartą jų įgysiu išbandysiu šitaip :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm.. Kaip darai? Gal ir aš išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi labai paprastai - mano pažintis su jais tik nuo šaldytų sriubų rinkinių prasidėjo, berods zymnyj sup/letnyj sup Hortex firmos. Tai kartais perku ir tiesiog su ekologišku sultiniu verdu, šaukštas grietinės ir tarkuoto sūrio ir tobula. O sudėtyje dažniausiai dar būna bulvės, morkos, porai, žirneliai kokie... O iš šviežių dabar nepamenu ką ruošiau. Nors tikrai žinau, kad buvau pirkus ir daug ir nepamenu :> jei prisiminsiu būtinai pasakysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, aš galvoju apie trintą sriubą su daug sūrio, bet jau išbarsčiau savo laisvą laiką, tai tikriausia net nebus kada stovėt prie puodo..
    Asta, šį kartą ir man jos patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O aš jų niekad, man rods, kepintų ir nevalgiau :) Va saldų pyragą (aka duonelę) esu kepus - gerulis.

    Ir pritariu dėl nuotraukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita, paragauk, labai neblogas užkandis :))
    Ačiū dėl nuotraukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip tik vakar gavau lauknešėlio iš tėvų - briuselio kopūstų tiesiai iš daržo. Su šia daržove aš jau nuo seno pažįstama, bet naudoju dažniausiai troškiniams su mėsa ar pakepinu mixuojant su kitokiomis daržovėmis. net nežinau kodėl iki šiol taip tiesiog vienų nekepinau su sūriu, nors analogišką patiekalą iš žiedinių kopūstų, brokolių ar šparaginių pupelių labai pamėgusi...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dievinu Briuselinius kopūstus ir būtinai apvirtus ir apkepintus. Tinka labai skaniai su jais česnakas, džiovintas žalėsis: ar čiobriukas, ar peletrūnas, dar sezamo sėklyčių užbarsčius ir truputį medaus užvarvinus...mm.... nusikramtyt pirštus iki nagų galima...o valgyt su juoda skrudinta duona, aptepta paprastu sūreliu.
    Blog'as labaiii mielas :) Aš tik pradėsiu savo kurti blogiuk'ą, bet dar neviešinsiu jo .. eh kuklu...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, oj, kaip skaniai skamba, užsimaniau briuseliukų dabar :)

    AtsakytiPanaikinti