2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Meksikietiškas vištienos troškinys

Mexican chicken stew



Šiuo metu esu „užsikabinus“ ant kitokio maisto, nei anksčiau, kad valgydavau ir gamindavau. Viskas prasidėjo nuo kario, kurį išbandžiau, nes iš Indijos parvežti prieskoniai jau ilgą laiką prašėsi būti panaudojami vos atvėrus spintelės dureles. Vėliau buvo meksikietiškas vištienos troškinys, o labiausiai sužavėjo japoniški virtiniai valgyti restorane. Jau peržiūrėjau ir „užsitaginau“ kelis receptus, būtinai gaminsiu namuose.


O dabar meksikietiška vištiena, kurią gaminau namuose. Gaminant teko pakeisti rūkytų jelapeno pipirų pastą (chipotle paste) į čili pastą (sambal oelek), nes neradau tokios niekur pirkti, bet skoniui tai visai nepakenkė. Ir pats receptas dar gali būti tobulinamas. Jei norite kartu su svogūnu galite pakepinti daržovių, naudoti papildomų prieskonių ar net labai kardinaliai – vietoje vištienos naudoti jautiena, bet tada jau bus kitas receptas su kita istorija.



Chicken



Meksikietiškas vištienos troškinys



1 v.š. aliejaus,


1 vidutinis smulkiai pjaustytas svogūnas,


3 sukapotos česnako skiltelės,


½ a.š. rudo cukraus


1 a.š. chipotle pastos


400 g konservuotų pomidorų


1 vištienos filė


1 nedidelis raudonasis svogūnas pjaustytas riekelėmis



Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir kepinkite ant mažos ugnies, kol šis truputį paruduos ir suminkštės (~5 min). Paskutinę minutę sudėkite česnakus ir pakepinkite kartu su svogūnais. Įmaišykite cukrų, pastą ir konservuotus pomidorus. Sudėkite į puodą vištienos filė padalinta į keturias lygias dalis, užpilkite padažu ir troškinkite apie 20 min arba kol vištiena išvirs. Išvirusią vištieną išimkite, šakučių pagalba sudraskykite ir sudėkite atgal į padažą. Papuoškite raudonuoju svogūnu. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!



Receptas iš BBC Good Food

5 komentarai:

  1. Įdomu, ar iš viso Lietuvoje kur nors galima gauti chipotle padažo... Labai mėgstu picą su juo ir rūkyta vištiena. Norėjau tokią išsikepti namie, bet padažo kol kas niekur neradau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ir abejoju ar kur rastume, bet bet bet... Gal kada nors atveš ir čia :) Tikėkimės.

      Panaikinti
  2. Buvo skanu!
    Tik kitą kartą man reiktų įsiskaityti į receptą ir vietoj 2,5 šaukštų čili pastos, dėti kiek priklauso :D

    AtsakytiPanaikinti