Nežinau, kodėl ilgą laiką mano spintelėje gulėję soba makaronai buvo vis nustumiami į tolimesnį lentynos kraštą, vietoj to, kad būtų valgomi. Bet vakar pagalvojau „Kiek galima?“ ir pagaminau. Pagaminti užtrukau daug trumpiau, nei fotografavau, max 10 minučių. Susivalgė tai pat greitai.
Soba makaronai su brokoliais ir morkomis
Padažui:
1 v.š. trinto imbiero
2 v.š sojos padažo
2 v.š. citrinos sulčių
4 a.š. sezamų aliejaus
1 a.š. skysto medaus
½ a.š. druskos*
½ a.š.čili pipiro dribsnių
Makaronams:
1 brokolio galva
1 morka
250 g soba makaronų
sezamo sėklų
* Jei jūsų sojos padažas sūrus druskos gali reikėti mažiau
Padažui viską sumaišykite dubenėlyje.
Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite ~ 2 min. Po to sudėkite pjaustytą brokolį ir šiaudeliais smulkintą morka. Virkite kol daržovės suminkštės ir makaronai išvirs. Vandenį nukoškite per sietelį, kad makaronai ir daržovės būtų kuo sausesni. Užpilkite padažu, gerai išmaišykite, pabarstykite sezamo sėklomis. Galite valgyti tiek karštą tiek šaltą. Skanaus!
Receptas iš Chatelaine
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą