2010 m. liepos 5 d., pirmadienis
Karameliniai popkornai
Koks filmas be kukurūzų spragėsių?
Ruošiantis kino vakarui, negalėjau neišsikept popkornų, bet prisiminus ankstesnį bandymą (o jis buvo labai senai, kai sudeginau puodą iš nežinojimo, kad į jį reikia įpilti aliejaus, kad kukurūzai neprisviltų) vis atidėdavau jų kepimą, kad ir kaip viliojančiai atrodydavo nuotraukos.
Bet bet bet... Here they are!
Popkornai gausiai apglaistyti karamele. Taip jie žymiai skanesni už tuos kuriuos pardavinėja prie kino teatrų. Traškūs. Nuodėmingi.
Darantiesiems linkiu nepersivalgyti ;)
Karameliniai spragėsiai
200 g nekeptų kukurūzų
1,5 v.š. sviesto
1,5 puodelio cukraus
1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
Kukurūzus iškepti šlakelyje aliejaus su žiupsneliu druskos. Išpilti juos į platų indą išklota kepimo popieriumi. Patarimas: kepkite pačiame prasčiausiame puode, nes vargu ar norėsis gramdyti naujutėlaitį puodą.
Karamelei reikia ištirpinti sviestą su cukrumi retkarčiais pamaišant iki kol taps tamsiai gintarinės spalvos. Tada nuimti nuo ugnies ir įmaišyti sodą. Masė staiga labai pakils, todėl naudokite didelį puodą. Galiausiai įmaišykite druską. Karamelę pilkite ant iškeptų popkornų ir viską gerai išmaišykite, kad visi kukurūzai apsiveltų karamele.
Receptas iš Montcarte
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Atrodo tikrai labai skaniai! :)
AtsakytiPanaikintiOoo jie kaip narkotikas :D
AtsakytiPanaikintiIšbandyta, labai patiko - lengva pagaminti ir skanu :). Ačiū
AtsakytiPanaikintiMmm.. Senai gaminti, bet jų skonį iki šiol prisimenu :) Smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintikodėl jie man sulipo į vieną didelį gniutulą ir bandant atskirt tįso tarsi siūlai? :)
AtsakytiPanaikintiNet nežinau, reikėjo palikti, kad karamelė sustingtų ant pokornų ir tada bandyti atskirti vieną nuo kito :)
AtsakytiPanaikintiNieko gero, kino tetruose daug skaniau, o man cia sulipo tik viskas į kieta masę, ta karamelė tokia neskani. Tik prisvilinau puodą su ta karamele
AtsakytiPanaikintiKaip tik šiandien buvau kine ir sakiau draugei, kad man naminiai skanesni :D skonio reikalas ;)
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptas!!! Pirmus 2 kartus gal ir nelabai pavyko, tačiau dabar jau įsigudrinau: )) ačiūūū labai, tikrai daug skanesni nei kino teatruose (ir karamelės gali daugiau užsipilti:)) )
AtsakytiPanaikintiMan ir, dažniausia, karamelės pritrūksta ant kino teatro spragėsių :)
AtsakytiPanaikintiMano spragesiu karamele suregavo su soda ir pajuodavo tiesiai prie mano akiu. Ka tiksliai reikia padaryti su soda kad taip tiksliai neatsitiktu ?
AtsakytiPanaikintiŽinokit nežinau, visados gerai gaunasi ir niekad nepajuoduoja man. Net neįsivaizduoju nuo ko taip..
AtsakytiPanaikintiSveika :) kaip tirpinti ta cukru su sviestu? pirma sviesta ar cukru? bandziau pirma sviesta poto sudejau cukru bet nieks nesigavo, netirpo cukrus;/ ir ka daro soda?
AtsakytiPanaikintiViską reikia tirpinti kartu, kartais pamaišant. O soda karamelę padaro traškia, trapesnę nei be jos :)
PanaikintiSveika, norėčiau paklaust ar ta karamelė po kelių valandų nesukietėja, netaps neįkandama?
AtsakytiPanaikintiJi sukietėja, bet būna traški ir tikrai įkandama, jei nepasitaiko koks didesnis gabaliukas ir jei turite daugiau nei vieną dantį :))
Panaikintikazkokia nesamone parasyta apie karameles daryma.Visai neteisingos proporcijos.Cia zmoniu klaidinimas.Paziurekit cia
AtsakytiPanaikintihttp://www.gaspadine.lt/ingredientai/karamele.html
http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=138:karamel-ir-groiai-visokie&catid=5:desertai&Itemid=6
Taip kad pries rasydamos receptos geriau paskaitykite kaip yra daroma ir neklaidinkite kitu.
Tikrai visai nieko, ir nesukietėjo labai ta karamelė. Aš manau, kad svarbiausia laiką apskaičiuoti, kada jau ją pilti, nes ji paskui greitai ima viską lipdyti į vieną gumuliuką :) Jei iškart supylus sumaišai viskas puikiai išėjo spragėsiai atskiri :) P.S. šiek tiek daugokai druskos recepte. Siūlau mažiau dėti, skaniau tada, neužgožia druska saldumo tuomet . Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiO kokio dydžio turi būti puodelis?
AtsakytiPanaikinticukru kaitinu su trupuciu vandens (kad cukrus butu tik suslapes-nes be vandens gali per greit susvilti). sviesta dedu tik tada, kai pakankamai paruduoja (kai cukrus pradeda ruduoti, reikia saugoti, kad nesusvilinti per daug, nes tada bus karti karamele-reiks ismesti). sodos nededu, nes man taip neskanu..uzpilus ant popkornu reikia maisyti, nes greitai stingsta.
AtsakytiPanaikintii puoda su karamele idejau popkornus ir greit pamaisiau, nes pradejo svilti.iskreciau ant popieriaus.atsalo ir gavosi pasaka :)
AtsakytiPanaikintiNuostabiai skanu!!! Aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintiSkanu buvo tikrai aciu ;)
AtsakytiPanaikintiPirmą kartą prisiruošiau gaminti karamelinius spragėsius. Sviesto dėjau daugiau, viso kito iš akies, bet gavosi fantastiškai. Neįtikėtinas skanumas. Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiNu nerealus. Pirma karta bandziau ir viskas puikiai pavyko, karamele traski, traski. Aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiMan is vis tas cukrus netirpo svieste, uzrudavo gabaliukais ir tiek
AtsakytiPanaikinti