2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Šokoladiniai Bounty keksiukai

IMG_7375


Kartais linksmi žmonės pas mane ateina į darbą. Dažniausiai tai būna užsieniečiai iš kurių lietuviams reikėtų mokytis mandagumo, nes jie ne tik pasisveikina, bet ir paklausia kaip sekasi ar kodėl pas mus taip šalta. Vienas iš jų pasakojo, kad dar nėra patyręs tokio šalčio, nes pas jį, gimtojoje Amerikoje, žiema būna daugiausia -2. Taip praplepėjom dešimtį minučių, kol jis išsirinko patį storiausią šaliką, palikdamas man savo senąjį.


Man nuo šalčio vis dėl to nepavyksta išsisukti, bet tada labiausia gelbėja stovėjimas prie kaistančios orkaitės ir keksiukų maišymas. Šie pagal originalų receptą buvo glaistyti, bet aš patingėjau/neturėjau kada jo gaminti.

kjjkj



Šokoladiniai Bounty keksiukai


Keksiukams:

1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus
1/3 puodelio ir 2 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2 puodelio pieno


1/2 puodelio karštos kavos (aš pyliau 2 a.š. tirpios kavos į tešlą)
1/4 puodelio augalinio aliejaus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 kiaušinis

Kokosinis įdaras:
2 kiaušiniai
2 šaukštai vandens
6 šaukštai cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės


1 ½ puodelio kokoso drožlių



Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus kavą. Gerai išmaišykite, galiausiai supilkite kavą. Dar kartą gerai išmaišykite.
Įdarui, išplakite kiaušinius ir vandenį, kol masė suputos ir pabals. Supilkite cukraus pudrą ir vanilę. Plakite kol cukraus pudra ištirps. Sudėkite kokoso drožles ir atsargiai išmaišykite.

Supilkite keksiukų tešlą į formeles taip, kad jos užpildytų trečdalį vietos. Dėkite šaukštelį kokosinio įdaro.Kepti orkaitėje 20-23 minučių arba kol į centrą įbestas pagaliukas taps švarus.


Atvėsinkite ir skanaus!



Pataisymas: Šiandien vėl kepiau keksiukus tik naudojausi patikrintu receptu, nes aną kart tešla sukėlė įtarimų. Gavosi daug geresni, ir tešla daug tirštesnė, nei pirmojo recepto.



Receptas iš Sips and Spoonfuls

15 komentarų:

  1. Žiauriai skaniai atrodo! Visą dieną apie juos dabar galvosiu:D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ragavusieji irgi gyrė :) Beje, jie žiauriai greit pasidaro, po daugiausia valandos jau galėsi valgyti :)

      Panaikinti
  2. O aš ne tik apie juos galvosiu, bet ir pulsiu grįžus gamint :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikiai atrodo! Man be glaisto net gražiau, negu su juo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man kazkodel jie nesigavo tokie kokie turetu buti :( . Kokia tesla turetu buti? Man ganetinai skysta buvo.
    Beja koks(ml) puodelis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, man ir tešla įtarimų sukėlė, todėl vietoje plikytos kavos pyliau jos miltelių. O šiandien vėl pabandžiau iškepti, tik pagal kitą keksiukų receptą ir gavosi daug geriau. Pakoreguosiu receptą.

      Panaikinti
  5. Peržiūrėjau visas tavo nuotraukas flickr kataloge, labai patiko! Labai mielas akiai tas vintage stilius :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man tešla irgi įtarimų sukėlė - ant tiek miltų tiek skysčio? Aš kavą subėriau granulėmis... Ryt dar syk manau kepsiu, nes patiko, bet su skysčių kiekiu kažkas negerai. Manau užtektų kavos miltelius ištirpinti mažame kiekyje vandens ar net tame pačiame piene.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tą patį ir aš su kava padariau. Bandyk pagal šitą receptą - http://citrinoszievele.blogspot.com/2010/04/dregni-kakaviniai-keksiukai-pagal.html - daug geriau gavosi, pati šiandien išbandžiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na žodžiu nesu tikra ar dar gaminsiu keksiukus su aliejum, kažkaip nelabai. Man matyt priimtinesnis variantas kai jie sviestiniai. Ryte ragauju kaip tik šituos (be kakavos, bet įdėjau daugiau miltų) na ir kažkas ne to - per lipnūs, tąsūs, nors ir iškepę. Parašiau savo mintis ir autorei, nors nelabai tikiu, kad ji ten skaito dar...

    AtsakytiPanaikinti
  9. katik kepiau šitus keksiukus, kai įpyliau kavos tiek kiek parašyta tai gavosi skystoka tikrai, tačiau iškart dalį nupyliau, ir po to vis tiek teko dadėti miltų. bet gavosi labai skaniai :) mhmmm

    AtsakytiPanaikinti