Kai daugelis mėgaujasi šiltu oru parkuose su draugais, vaikais ar mylimiausiais augintiniais, mano „laisvalaikis“ susideda iš nuolatinio klapsėjimo klavietūros mygtukais ir mokslo darbų rašymais. Net dabar berašant iš įpratimo nustačiau line spacing 1,5, šoninis lygiavimas ir šriftas Times New Roman. Vienintelis dalykas, kuris dar gelbėja nuo visiško smegenų išsausėjimo, tai lėti pasivažinėjimai su dviračiu ir gulėjimas prieš saulė susikėlus kojas ant stalo.
Ir nepamirškim greitai pagaminamo maisto, kuris nebūtų riebus, bet skanus ir maistingas. Humusas labai čia į temą. Ne esmė tikriausia, kad aš nesu ragavus to tikrojo tradicinio humuso, gal būt pas mane viskas tiesiog taip ir turi būti - iš kitos pusės. Nedaug truko, kad dar pesto padažo būčiau įmaišius šaukštelį, nes prisiskaičiau, kad su juo dar gardžiau.
Hummus su saulėje džiovintais pomidorais
3 puodelių virtų avinžirnių,
3 šaukštų sezamų sėklų pastos Tahini,
¼ puodelio alyvuogių aliejaus,
½ citrinos sulčių,
2 – 3 skiltelių česnako,
1 šaukšto malto kmyninio kumino,
1 šaukštelio druskos,
6 – 7 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
šlakelio virinto vandens arba avinžirnių nuoviro.
Suberkite visus komponentus į virtuvinį smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės.
Užtepo tirštumą reguliuokite avinžirnių nuoviru arba vandeniu.
Receptas iš Debesijos
wow, super juodas background'as, atrodantys be priekaistu :) smagu, kad randi nuostabiai fotografijai berasydama mokslini darba. saunuole! :) giedre
AtsakytiPanaikintiOj dėkoju Giedre :)) vis tiek sąžinė graužia, kad mažai rašau..
AtsakytiPanaikintinuotraukos tikrai nuostabios. O humusą apskritai visai neseniai atradau, pats puikiausias užkandis ilgiem vakaram prie pokalbių stalo :)
AtsakytiPanaikintihttp://dykosdienos.blogspot.com/
O kaip pagalvoji, kiek dar neišragauta.. :)
AtsakytiPanaikinti