Slyvos man tikriausia yra tie patys paciausi vaisiai, kurių galiu valgyti nežmonišką kiekį, kol nuo rūgšties ima gelti dantis. Būdama Graikijoj, svajojau, kad tik spėtume sugrįžti, kaip jos dar nebus pasibaigusios, bet kadangi grįžome anksčiau nei planavome, jos dar net nebuvo prasidėjusios. Dažniausia būna taip, kad susiruošus daryti pyragą, slyvas suvalgau, o pyragas vėl lieka tik svajonėse, taip buvo su šiuo, bet ir jis bus pagamintas ankščiau ar vėliau.
Apverstas slyvų pyragas
170 g sviesto, kambario temperatūros
3/4 puodelio rudo cukraus
1 šaukštas medaus
8 slyvos (aš naudojau daugiau)
1 1/2 puodeliai miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio kardamono
1/4 šaukštelio druskos
3/4 puodelio baltojo cukraus
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto
1 šakelė rozmarino
1/2 puodelio (140 ml) pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių
Keptuvėje išlydykite pusę sviesto su medumi ir cukrumi, kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol taps karamelinės spalvos. Supilkite padažą į paruoštą pyrago formą, sudėkite pjaustytas slyvas ant karamelės. Atidėkite į šalį.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kardamonas, pjaustytą rozmariną, druska vidutinio dydžio dubenyje. Maišytuvu, plakite likusį sviestą ir cukrų, kol taps kreminis. Įmuškite kiaušinius ir supilkite vanilės ir migdolų ekstraktus, labai gerai išplakite. Pilkite 1/3 miltų mišinį, maišykite, bet tik kol susimaišys, nepermaišykite. Pilkite 1/2 pieno kiekio, tada 1/3 miltų mišinio, išmaišykite, po to pilkite likusį pieną ir miltų mišinį, maišykite, kol susimaišys, bet liks miltų gumulėlių.
Ant slyvų supilkite tešlą, kepkite iki auksinės spalvos, apie 1 val. Leiskite atvėsti formoje, apie 15 min.
Aš gaminau, mažus pyragėlius, todėl šie kepė trumpiau. Mes valgėmė su graikišku jogurtu ir žiupsneliu cinamono.
Receptas iš Red Star to Lone Star
Kepiniuose slyvos yra taip skanu.. Saldi tesla ir ta atsverianti slyvu rugstele!
AtsakytiPanaikintiOoo taip :) Mėgstu viską, kas su slyvomis ar iš slyvų :)
AtsakytiPanaikintitikiuosi nesupyksi, kad pasinaudojau tavo pyrago su šokoladiniu kremu receptu savo bloge :) žinoma, įkėliau nuorodą į tavo tinklaraštį
AtsakytiPanaikintiįrašo nuoroda: http://breathingforfashion.blogspot.com/2012/10/my-life-chocolate-pie.html