2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Kepta vištiena su citrinomis ir garstyčių sėklomis

O mano vasara buvo tokia…

Panormo
Hersonissos
Samaria
Heraklio
Crete
Athens
Me

Ši vasara buvo tikrai išskirtinė. Nauja šalis, nauja patirtis, tiek lūkesčių sudaužyta, tiek nervų ląstelių sudeginta, bet, žinot, visą tai patirti buvo verta ir nė trupučio nesigailiu laiko praleisto Graikijoje. Nors ir būdavo akimirkų, kai pasiiėmus telefono ragelį kalbėdavau kitam žmogui, kaip viskas yra blogai, bet po to suprasdavau, kad tai nieko nekeičia, tiesiog nuridavau tą kartėlį, užsidėdavau laimingo žmogaus kaukę ir eidavau dirbti, darbo, kuris dažniausiai varydavo į neviltį.

Kai galiausiai sveikos ir gyvos iš ten ištrukom, prasidėjo tikrų tikriausios atostogos. Tada pamatėme, kokie yra gražūs Kretos paplūdymiai, koks didingas miestas Atėnai, pajautėme nežmonišką Graikijos karštį, kuris laikėsi ties 36 laipsnių, o kartais net ir daugiau. Po beveik dviejų sąvaičių atostogų, pakuojantis lagaminus didelį norą namo keisdavo dvejonės, o kas ten? Grįžau, susitkau su brangiais žmonėmis ir visos dvėjonės išsilakstė, dabar žinau, kad čia yra vieta, kur noriu būti.

Lagaminas dar buvo neiškrautas, kai nauja Virtuvės mitų griovėjų knyga jau buvo mano rankose. Tinklaraštininkų tarpe ji labai populiari, o iš jos net mano tėtis gamino! Tai prilygsta šventei.

Chicken

Kepta vištiena su citrinomis ir garstyčių sėklomis

8 vištienos kumpelių (orginale kulšelės)
8 skiltelės česnako
1 didelė citrina
6-8 laurų lapai
2 šakelės šviežių rozmarinų
100 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštas garstyčių sėklų
Druskos, pipirų

Česnako silteles sutraiškykite peiliu, citriną supjaustykite į 8 dalis, laurų lapus ir rozmariną suplėšykite.
Paruoštais prieskoniais įtrinkite vištų kulšeles. Palikite bent valandai pastovėti.
Aliejų sumaišykite su garstyčių sėklomis, druska ir pipirais. Kulšeles su visais prieskoniais sudėkite į skardą, apdėliokite citrinomis apipilkite aliejaus ir grastyčių mišiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Chicken

7 komentarai:

  1. Sveika sugrįžus! Laukiau įrašo su nekantrumu :) Graikijoj neteko būt, tai su baltu pavydu apžiūrinėjau nuotraukas. Jei kada susiruošiu nuvykti, dabar jau žinosiu, ko reiks klausti apie visas must visit vietas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oj mes dar daug nematėm :) dar bent du kart galima butų sugrįžt pasisvečiuot :)

      Panaikinti
  2. As noreciau vel i Graikija..savaiteles tikrai neuzteko :)
    Seniai nekepiau jau vistienos orkaiteje..sitas receptas primine ir labai sugunde.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuotraukos labai gražios - atrodo turėjai nuostabų laiką :)
    aš ir dabar gyvenu paveikslėlyje :)

    gal mano mėgėjiškos foto sugundys aplankyti Ispnaiją
    http://monikasrdl.blogspot.com.es/2013/03/travel-world-2-afternoon-with-girl-in.html#.UT-dl1fQjZw

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvo visko, bet tie nuostabūs paplūdimiai liks visada mano prisiminimuose :)

      Panaikinti
  4. Lygiai toks pat receptas yra Virtuvės Mitų Griovėjų žurnale...

    AtsakytiPanaikinti