Kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi rašydama blogą. Pradėjusi rašyti net negalvojau, kad kadanors mane kvies dalyvauti knygos pristatyme, kuriame susirenka Lietuvos grietinėlė, ar nemokamai apsilankyti Vyno dienose, bet visų smagiausi būna vakarai su kitais tinklaraštininkais.
Tokį vakarą turėjome ir aną penktadienį, kai penkiese su Beata už vairo skriejom Vilniaus link, nes ten šventėme kasmetinę tinklaraštininkų dieną . Vilnietės gal būt ir norėjo, kad lietingas oras butų sutrukdęs mums pasirodyt, nes būtent mes visus laurus ir nusinešėm. Ha, juokauju žinoma. Manau visos sutiks, kad ne varžytis rinkomės, o smagiai praleisti laiką ir gaminti. Tą mes visos mėgstame.
Tikriausia nieko nenustebinsiu, jei pasakysiu, kad viskas buvo labai skanu. Vilma, kuri gamino salotas man iš dešinės vis kvepino tai kuminu, tai figomis, o Ineta maišė brownį su kajeno pipirais. Matyt įkvėpta jų, vakar gaminau brownį su čili pipiru, o šiandien, vos gavus receptą - Vilmos salotas. Renginio akimirkas galite pamatyti čia.
Brownies su čili pipiru
50 g sviesto
200 g juodo šokolado
2 kiaušinių
100 g cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
75 g miltų
1 a.š. malto čili pipiro
Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti karštų garų vonelėje. Supilti cukrų ir druską, išmaišyti.
Po vieną įmušti kiaušinį, kas kart labai gerai išmaišant. Supilti vanilę, išmaišyti. Galiausiai supilti miltus ir čili miltelius.
20 cm kepimo formą išsikloti kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti masę ir kepti 180° 25 min. Neperkepkite, nes brownis taps sausas.
Kaip smagu jums ten buvo! net pavydas ima...; o tavasis brownie - super, ir vaizdas, ir nuotraukos;
AtsakytiPanaikintiDraugiški žmonės, šilta aplinka, kitaip ir būt negalėjo :)
PanaikintiŽinai, labai panašiai ir aš jaučiuosi dėl blogo. Kažkaip iš pradžių tai būna labiau sau, tokie tarsi monologai, o paskui imi sulaukti atgalinio ryšio ir tada užplūsta netikėtas jausmas - o tai negi aš kažkam patinku? O dėl penktadienio vakaro, tai man vis dar sunku patikėti, kad ir pati ten buvau :)
AtsakytiPanaikintiPatinki, patinki Sandra :) Man labai net ;)
PanaikintiSmagu buvo paplepėti :)
Čia tinklaraščio pridėtinė vertė ;D
AtsakytiPanaikintiPataikei tiesiai į dešimtuką :D plius dabar kaip tik mokausi apie mokesčius :D
Panaikintio nereikia kepimo miltelių? :o
AtsakytiPanaikintiNe, jis gaunasi toks labai sodrus ir dėgnas, o ne purus :)
PanaikintiAišku :)
PanaikintiAš irgi dažnai pagalvoju apie tai, kad pradėjusi rašyti, tikrai nesitikėjau sulaukti iš blogo tiek naujų puikių pažinčių/renginių :) Labai smagu! O Tavo pyragas atrodo puikiai. Man labai patinka šokolado ir čili derinys :)
AtsakytiPanaikintiO dar žurnalas! Tikrai labai smagu :)
Panaikintieikit jūs žinot kur su tais pyragais? :) taigi, vasara, jau ne tik ant nosies, bet ir beveik kieme (bus. kai debesis vėjas išpustys.) aš jau taip sunkiai po žiemos priaugtų kilogramų atsikračiau, o čia vėl tokios pagundos. nesąžininga visai.
AtsakytiPanaikintio šiaip tai smagu, kad nepasididžiavot ir atlėkėt. bei išrūkot su dumeliu ir visais prizais :) vilniečiams, manau, negaila. kad tik daugiau progų susirinkt būtų :)
O man tikra vasara prasidės jau po keletos dienų, va tada pradėsiu gailėtis, kad ne lengvą maistą valgiau :) nors šio tik gabaliuką nugriebiau befotografuojant, nes skirtas tėčiui buvo :)
PanaikintiLabai gražios nuotraukos. Šiemet renginyje Kauno tinklaraštininkės vilnietėms nušluostė nosis išsiveždamos visus prizus :) Kvapniai skanus vakarėlis buvo! O Vilmos rytietiškų salotų skonį iki šiol jaučiu, reiks gaut receptą ir būtinai pasigaminti.
AtsakytiPanaikintiKitais metais jūs atsigriebsit ;) Kvapų tikrai daug prisiuostėm, neveltui tema tokia buvo :)
Panaikintisveika, tikiuosi nesupyksi, kad pasinaudojau tavo receptu savo blog'e, idejau nuoroda i tavaji post`a :)
AtsakytiPanaikintiirasas: http://a-kubu.blogspot.com/2012/06/daily-routine-about-food.html
Ne, nėra ko pykti ;)
Panaikinti