2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Alaus ir maisto skanus žaidimas. Degustacija su Donatu Dabrovolsku

Degustacija

Vyno dienos

Gavusi kvietimą į kasmetines Vyno dienas, nė nedvejojau, pranešiau draugei ir po egzamino dviese išskubėjom į Vilnių.
Pakvietime buvo rašoma, kad vyks alaus ir sūrių degustacija su somelje Donatu Dabrovolsku. Nuėjusios tikėjomės pamatyti vyriškosios lyties atstovų daugumą, bet nustebome, kad jų buvo vos keli, vienas iš jų sėdėjo šalia manęs ir vis klausinėjo, kaip man patiko vienas ar kitas derinys.
Taigi, degustacijoje paragavome šešių skirtingų rūšių alaus iš „Švyturio“ kolekcijos, su kuriais derinome dvylika vis kitokių sūrių, tarp jų vieną net saldų.
Donatas Dabrovolskas pabrėžė, kad derinant sūrius ir alų svarbiausia, kad nei vienas iš poros derinio neužgožtų kito, o vienas kitą papildytų ar subalansuotų. Tuo principu buvo patariama derinti:
Švyturio Ekstra Draught su: Mimolette , Mocarelos sūriu ir aštriais prieskoniais, Feta;
Švyturio Baltą alų su: Mozzarella, Brie, Ožkos pieno sūriu;
Švyturio Baltijos su: sūriu „Žalgiris“, saldaus pieno sūriu, rūkytu sūriu ir Grgonzola (šitas derinys man labiausiai patiko)
Grimberger Blonde su: Feta, Mocarela su aštriais prieskoniais, Brie;
Grimberger Dubble su : Memel Blue, Manchego (labai labai!), Gorgonzola;
Grimberger Blanche su : Ožkos pieno sūriu, Mozarella, Brie ir Gorgonzola.

Degustacija

Degustacija
Keletas minčių kurias pavyko užsižymėti:
Stipriam sūriui – stiprus alus;
Salyklas alui priduoda saldumo;
Pats stipriausias alus yra 55 laipsnių, jo galite paragauti Amerikoje;
Aštrų maistą patariama valgyti užsigeriant lageriu;
Alus derinimas ne tik su sūriais, kepta duona, bet ir šokoladu;
Alų su sūriais derinkite tuo pačiu principu, kaip vyną su sūriu;
Gerdami tamsų alų derinkite saldų sūrį;
Ar žinojote, kad yra ir rūkyto alaus?

2 komentarai:

  1. žinai, radau Tave savo nuotraukose.. gėda, bet per objektyvą kartais nepastebiu žmonių.. :/

    AtsakytiPanaikinti