„You are what you eat. Who wants to be a carrot?“ - aną dieną labai prajuokino šita citata.
Beje, kažkur skaičiau, kad neva maisto išdėliojimas šaldytuve gali turėti teigiamą poveikį svorio reguliavimui. Taigi atidariau šaldytuvą, o ten du jogurto indeliai, salota, kuri užima didžiają dalį šaldytuvo lentynos, sūrio trys gabaliukai ( kita lentyna vien mėsinė, tai į ją net dėmėsio nekreipiam šiaip ar taip), žodžiu nieko nuodėmingo. Padariau išvada, kad ta taisyklė man negalioja.
Dar prieš keletą dienų maišant kreminį sūrį su šokoladu sau sakiau, kad viskas po šito sūrio pyrago bus griežtas ne saldumynams, nes oj kaip reik pasitemt, nes vasara artėja (ar jau atėjo?). Bet yra kaip yra. Pyragas gi būtinas, kad galėtum uždegt žvakutes, ar ne?
„Cheesecak‘as“ gimė prisižiūrėjus šitas nuotraukas. Susiviliojau, modifikavau, iškepiau. Gavosi pats skaniausias iki šiol ragautas sūrio pyragas. Toks švelnus ir kreminis. Gal įtakos turėjo tai kad buvo „virtas“ vandenyje. Nežinau, bet skonis tikrai puikus.
Šokoladinis – karamelinis – vanilinis sūrpyragis
Pagrindui:
200 g sausainių (aš naudojau šokoladinius)
100 g sviesto, ištirpinto
Kreminio sūriui:
1 kg kreminio sūrio
4 kiaušiniai
1 1/5 puodelio cukraus
1 puodelis kokoso pieno (galite naudoti riebią grietinėlę)
1 vanilės lazdelė
100 g juodojo šokolado
1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
½ a.š. druskos
Glaistui:
1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
50 ml pieno
Kepimo indo isšorę apvyniokite folija dviem sluoksniais. Patį kepimo indą patepkite sviestu.
Pyrago pagrindui gerai sumalkite sausainius į trupinius. Supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Trupiniais lygiai padenkite kepimo dugną, spaudžiant ranka ar mediniu šaukštu. Formą atidėkite į šalį.
Visi įdarui skirti ingridientai turi būti kambario temperatūros, kitaip bus sunku išmaišyti viską iki vientisos mąsės.
Ištirpinkite juodąjį šokoladą garų vonelėje. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kreminį sūrį išplakite plaktuvu, kad šis taptų purus. Supilkite cukrų ir vidutiniu greičiu maišykite, kol jis ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Supilkite kokosų pieną, druską. Vanilės lazdelę peilio pagalba perpjaukite išilgai perpus ir išimkite sėklytes. Sudėkite į sūrio masė ir išmaišykite.
Kremą padalinkite į tris dalis. Į vieną supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite. Į kitą sudėkite rududu ir gerai išmaišykite. Trečią palikite rambybėje.
Ant pyrago pagrindo į patį centą pilkite keturis šaukštus šokoladinio kremo, po to ant viršaus į patį centrą keturis šaukštus karamelinio kremo, o po to keturis šaukštus vanilinio kremo. Taip sluoksniuokite kol pasibaigs sūrio masė.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą su paruoštu pyragu dėkite į didesnę skardą aukštomis sienelėmis. Į skardą pilkite verdančio vandens, kad jis apsemtų pusę prago formos. Pyragą kepkite apie 1,5 h. Pyrago sienelės bus iškepusios, o vidurys dar skystas, kai atsargiai pakrutinsite, bet jis sustings, kai atšaldysite. Iškepus pyragą palikite orkaitėje bent valandai, kad vėsdamas iškeptų iki galo. Po valandos ištraukite iš orkaitės, apipjaukite pakraštėlius ir leiskite pilnai atšalti.
Galaistui pakaitikite rududu ir pieną, kol glaistas bus vientisas, be gumuliukų. Apipilkite sūrpyragį ir dėkite į šaldytuvą pernakt, skoniui subręsti.
Skanaus!
Wow! Na ir grazuolis tas tavo surpyragis :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, labai stengėmės, kad visi sluoksniai būtų vienodi, bet karamelinis vis tiek ima viršų :)
PanaikintiNuostabaus grozio pyragas.
AtsakytiPanaikintiAš orginalą vien iš nuotraukų įsimylėjau :D
Panaikintipuikuolis, karolina :) tie sluoksniukai tokie liuksiniai.
AtsakytiPanaikintiAčiū!
PanaikintiAtrodo tai fantastiškai. Noriu noriu noriu ir dar labiau noriu :) bet negaminsiu - reik kaip nors bent salotų pasiruošt, o tai toooks tinginys apęėmęs
AtsakytiPanaikintiSalotas pasigamint man net tinginys netrukdo. Nors tikriausia man bet ką gamint tinginys netrukdo :)
PanaikintiWow, kitų žodžių neturiu.
AtsakytiPanaikintiSkaičiau, kad "virimas" vandenyje labai pagerina sūrio pyragus. Reikės kada išbandyti. Bet jau atrodo tai nerealiausiai :)
Man dar buvo kilusi mintis pašaut paprastai į orkaitę, bet gerai, kad nesusiviliojau :)
PanaikintiO taip! :)))
AtsakytiPanaikintiTik pamačius prisižadėjau sau - GAMINSIU ir būtinai, nerealiai atrodantis sūrpyragis!!! Įdomus nuo... iki :)
AtsakytiPanaikintiLiuks :) Būtinai papasakok, kaip pasisekė ;)
PanaikintiFantastinis pjūvis!Įsivaizduoju, kad įsidedi gabalėlį ir užsimerki iš gerumo... Bus išbandyta :).
AtsakytiPanaikintiBūtent taip ir būna :)
Panaikintioi...viskas...:))
AtsakytiPanaikintiKarolina, kaip nerealu, vėl užsukau į smaližių muziejų - skaniai :)
AtsakytiPanaikintiO Rududu taip ėmė ir paprastai išsimaišė?
AtsakytiPanaikintiAš jį laikiau netoli viryklės, tai jis minkštutis buvo. Jei kietas pasitaikytų galima pašildyti mikrobangėje kelias sekundes ir suminštės :) Dar beje, labai didelis skirtumas kokio gamintojo būna, nes vieni kietesni, kiti minkštesni :)
PanaikintiAtrodo nuostabiai! Šauniai padirbėta ;) Sulaukus gražios progos reikės išmėginti :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai viliojančiai - užliūliuojantis grožis :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražus, o jau matyt gardumo... :)
AtsakytiPanaikintiMane kaip ir visus užbūrė pyrago grožis :) Skonis, tikiu irgi buvo nerealus :)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū visiems už tokius komentarus :) Taip, skonis jo tikrai neprastas, kaip ir išvaizda :)
AtsakytiPanaikintiOho! Čia tai bent gražumas pyrago! Tie sluoksniukai.. Traukiu į nesibaigiantį sąrašą. :)
AtsakytiPanaikintiŠitas vertas patekti į sąrašo pradžią :))
Panaikintibandysiu ir as!!! Butinai.. atrodo ispudingai :)
AtsakytiPanaikintiPaskui pasigirkite, kaip pavyko :)
Panaikintiaš jau sakiau Tau, bet pasikartosiu: jau iš nuotraukos matau, kad bus geras. Geriau nei geras ;)
AtsakytiPanaikintiŽinoma čia skonio reikalas, bet man jis vienas geriausių :))
Panaikintijeigu darysiu is puses porcijos,kiek laiko reiktu ji kepti?
AtsakytiPanaikintiNežinau, manau 1 h turėtų pakakti, o gal net ir per daug. Orientuokitės pagal pyrago šonus, jei jie bus iškepę, reiškia, kad jau gatavas. Vidurys, kaip minėjau bus gana skystas, bet nesijaudinkite, jis tikrai sustings kol vės orkaitėje, o po to šalytuve. Sėkmės gamyboje! :)
Panaikintiisbandziau si pyraga, tai man jis nesigavo toks grazus :( koki suri naudojot? as dejau phipadelphia, tai jis man susoko i tokius gabaliukus,kai valgiau,atrode kad keptas su varske. ir is puses porcijos gavosi labai didelis :) bekepant issipute,tai nezinau kur butu pasidejus ta visa tesla,jeigu buciau darius is visos formos :)
AtsakytiPanaikintiAš naudojau macarpone sūrį, bet su philadelphia irgi turėjo būt gerai, nes ne kartą naudojau pyragus kepant. O išmaišius gumuliukų nebuvo? Dėl dydžio, gal jūsų kepimo forma mažutė buvo?
PanaikintiAtrodo fantastiškai!
AtsakytiPanaikintiAčiū ačiū, Medėja ;)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiOjojoooooooooooiu, koks nuodėmingas!!!! :D Reikės kokiai išskirtinei progai pamiklint rankeles :)
AtsakytiPanaikintip.s. jau vien foto galima ragauti :D
Verta, verta miklint rankeles :)
PanaikintiKarolina, cheesecake'as tiesiog dieviškas! Fantastika, o ne pyragas. Asmeniškai aš skanesnio dar nesu valgiusi :))
AtsakytiPanaikintiGaminosi, žinoma, ne be nuotykių - visi trys kremai gavosi skirtingo tirštumo (baltas vidutinis, karamelinis apyskystis, o šokoladinis įgavo sviestinio kremo konsistenciją), tad taip gražiai supilti neišėjo, bet atrodė vistiek įdomiai. Bet jau skonis.... tobulų tobuliausias. AČIŪ :]]]]
Kaip smagu kad patiko! Maniškiai irgi gavos skirtingo tirštumo, bet vis tiek skonis tobulas :)
PanaikintiPamačiau - įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio šitą pyragą. Kaupiau drąsą jį savaitę gal ilgiau. Na ir vakar susikaupiau :D. Dariau iš pusės porcijos, nes finansai truputi riboja. Na ta įspūdžiai linksmi, sugebėjau nesąmonių prikrėsti gamindama jau išsigandau, kad reiks viską mesti, na bet sėkmingai patupdžiau sūrpyragį ir su nekantrumu laukiau šiandienos. Žodžiu vaizdas neprilygsta nuotraukai... Bet skonis... mmmm :))) su draugu valgėm pasimėgaudami. Deja su sluoksniais nieko nepavyko... Viskas susimakalavo nors pyliau gražiai kaip recepte parašyta. Na ir minusas sau, kad Rududu perdaug pridėjau(truputėli permuša skonį). Na, bet tikrai nesigailiu gaminusi vis tiek labai skanu! P.s. viliuosi ir man išeis taip kada iškepti kaip nuotraukoje. :))))
AtsakytiPanaikintiKaip smagu, kad išbandėte, nėra taip sudėtinga čia viskas, kaip gali atrodyti iš nuotraukų :) skonis tai jo tikrai peršauna visus cheesecakus :)
AtsakytiPanaikintisakykit, kokio skersmens kepimo formoje kepet? jau siandien vakare planuoju isbandyti :)
AtsakytiPanaikinti23 cm skersmens :) Sėkmės!
AtsakytiPanaikintiTuriu klausimeli - ar naudojant ne kokosu piena, o grietinele - ja reikia pries pilant i mase isplakti iki standumo? Ar tiesiog supilti?
AtsakytiPanaikintiDekui :)
Tiesiog supilkite :)
AtsakytiPanaikintio vietoj kreminio surio,galima maskarpone naudoti? :)
AtsakytiPanaikintiŽinoma ;)
AtsakytiPanaikintiNoriu pasitikslinti, kai kepi pyragą, jis yra apsemtas vandens? čia iš tikro taip? :)
AtsakytiPanaikintiJis yra apsemtas iki pusės :)
PanaikintiKepiau Naujųjų metų vakarėliui, visi labai gyrė :) puikus receptas, tik naudojau švelniąją varškę vietoj kreminio sūrio. Kitą kartą naudosiu ricottą, turėtų gautis dar nuostabesnis rezultatas. Ačiū už receptą :) Su Naujaisiais!
AtsakytiPanaikintio koki butent kremini suri reikia pirkt? surio pyragu nesu kepus dar, tai nezinau koki cia reikia pirkti, ar toki dalyka rasiu sawo parduotuveje:o
AtsakytiPanaikintiO koky butent jus naudojote kreminy sury ir kokios firmos rududu, bei galite gal detaliau papasakoti apie sluoksniavima, as greitai sluoksnis ant sluoksnio pilti, ar palaukti, ar palyginti krastus.
AtsakytiPanaikintiKreminis sūris tinka betkoks, naudojau President, rududu tikrai nesvarbu kokios firmos, nes gaminau su įvairiais. Sluoksnuoti paprastai, nieko nelaukiant, nes niekas nuo to nepasikeis, kraštų lyginti taip pat nereikia :)
Panaikintinuostabus pyragas! gal galite parasyti kokios talpos puodeli naudojot?
AtsakytiPanaikintiNoreciu ir as pagirti uz nuostabu recepta! Sio pyrago skonis tiesiog dangikas :) Tik va kazkodel man nesigavo sluoksniais kaip nuotraukoj, atrodo viska dariau pagal recepta, bet... Gal yra kokia gudrybe ar reiktu i kazka atkreipti demesi ? Prasau patarimo nes si nuostabu pyraga kepsiu dar tikrai ne karta ir noretusi tobulo rezultato :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nežinau, ką patart, dariau viską, kaip rašiau :) jo skonis tikrai dangiškas
PanaikintiLabai prasau parasykit kokios talpos Jusu puodelis? kepiau jau kelis kartus, bet vis kazkas ne taip, galvoju gal kiekiu neatitaikau..
AtsakytiPanaikinti250 ml puodelis :)
Panaikintiaciu labai! ir uz recepta aciu aciu aciuuuuuuuu! :) kepsiu tikrai dar ne karta! :)
PanaikintiPats skaniausias tortas koki kada gyvenime teko valgyti!!!! :D nerealus!!!
AtsakytiPanaikinti:) gera girdėti
PanaikintiAs irgi kepiau. Tik nepaskaiciusi komentaru susimeciau kas tai yra kreminis suris :) Ir naudojau puse mascarpones ir puse liesos varskes, manau del to susigadinau visa vaizda. Nes kai dariau pagal instrukcijas viskas buvo labai grazu ir tie sluoksniai gavosi kuo puikiausiai. Bet iskepus susivienodino :( Beje man netgi siek tiek tortas ir vandens prisigere. O jei kepti paprastai orkaitej, jau bus blogai? Nes labai smalsu vis tiek dar karta pabandyti. Beje as is sios normos dariau didesnej formoj, pas mane ta kur gal 27 skersmens, tai daug to torto gavosi. Tai manau drasiai galima daryti is puses jei maza forma.
AtsakytiPanaikintikepant paparastai orkaitėje jis nebus toks kreminis :)o jo tikrai daug gaunasi :))
PanaikintiPats nerealiausias skanestas koki kada esu "virus" ir ragavus :D Visiems rekomenduoju! Net ir tie zmogai, kurie teigia, kad nemegsta pieno ir ju gaminiu, situo skoniu lieka uzburti..beja, gaminau snd siaip be progos ir gavos pats tobuliausias is visu :D o dariau as jau tikrai ne viena..OT!!!
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo pyragas:) zebriuko keksu principu, arne? tik nesuprantu šio aprašymo -"apvynioti kepimo inda du kartus folija" kaip suprasti?
AtsakytiPanaikintiMan visi sluoksniai susimaišė ir gavosi skystokas kremas, kai pyragą reikia palikti orkaitėje, reikia jį išimti iš vandens?
AtsakytiPanaikinti