Aš esu toks kavos gerėjas, kad arba geriu jos labai daug ir labai dažnai, arba negeriu visai. Dažniausia pirmasis atvejis būna, kai tenka daug mokytis, rašyti ataskaitas, baklauro darbą ir veikti panašius neįdomius dalykus. Kava man niekada nebuvo, kažkas kas suteiktų energiojos pliūpsnį po kurio galėčiau nuversti kalnus, bet gal ne taip paruoštą kavą geriu, bet kitokios ir nemėgstu. Mano mylimiausia latte kava, kurią tikri kavamanai net kava nevadina. O didžiausias perversmas mano kavos gerimo gyvenime įvyko, kai tėtis nupirko kavos aparatą. Kasdien gerdama tą kavą dėkoju jam už tai.
Kavą dažniausiai gardinu įvairias
sirupais, nors žinau, kad daugelis dabar susiraukė ir pagalvojo, kad gadinu ją,
bet man skanu ir aš taip visada gėriau ir gersiu. Problema ta, kad ant mūsų
nedidelės Lietuvos tų sirupų pasirinkimas šiurkščiai mažas. Didžiuosiuose
prekybos centruose tikriausia neliko tokio, kurio būčiau neragavus, todėl vis
ieškodavau kažko naujo.
Taip kartą iš to deficito pradėjau googlinti
ir suradau assorti.lt. Jie parduoda prekes, kurias kartais sudėtinga rasti
prekybos centruose, be to jų produktai yra ekologiški, o jų pristatymas labai
patogus ir greitas. Žinant mano „didelę“ pirkimo patirtį internetu, kuri
apsiriboja bilietais į teatrą ir akių lešiais, tada net akys sužibėjo, kai
pamačiau savo mylimiausią sirupą ir nesvarbu kiek jis kainavo, aš jo norėjau. Užsisakiau
ir jau kitą dieną sulaukiau siuntinuko. Gerą pusdienį buvau labai laiminga, gal
dėl perdidelio kavos kiekio, o gal apsvaigau nuo kvapo, nes vis uosčiau ir
uosčiau J.
O assorti.lt turi tiek visokio
gėrio... Mmm.. Naujausias mano atradimas makadamijų riešutų sviestas. Dar
nenusprendžiau, kas man labiau prie širdies jis ar nutella, bet kad paprastą
riešutų sviestą nurungia tai faktas.
O šis sausainių pyragas toks
skanus. Prabangus - vienintelis žodis, kuris atitiktų jo skonį tiksliausiai. Gal
kažkas sakys, kad panašu į tinginį, bet visai ne. Visiškai. Na gal tik truputį.
Jis toks labiau panašus į taip vadinamus saldainius fudge tik dar su
sausainio traškumu. Jei kas esate ragavę jų, tai supras apie ką aš. Be
makadamijų sviesto, tai būtų tiesiog šokoladinis sausainių pyragas, bet jis
duoda to extra skonio, kuris pyragą padaro superiniu. Ir iki velykų jo
neliko, nors buvo planuota kitaip J
300 g konditerinio "Silberblock" šokolado
1 indelis kondensuoto pieno
1 v.š. tirpios kavos
20 sausainių
Pailgą formą, į kurią
sluoksniuosite pyragą ištieskite kepimo popieriumi. Šokoladą susmulkinkite ir
sudėkite į puodą su kondensuotu pienu ir riešutų sviestu. Viską kaitinkite,
nuolat maišant, kol masė taps vientisa ir šokoladas ištirps. Pabaigoje
suberkite kavos granules ir išmaišykite. Į formą pilkite šokolado masę, kad
tolygiai pagengtų dugną, po to dėkite sausainius. Taip sluoksniuokite kol
baigsis šokoladas. Viršutinį sluoksnį galite pabarstyti sausainiais, kakava ar
šokoladu. Pyragą dėkite į šaldytuvą sustingti bent 4 h. Skanaus!
OGM dėl to makadamijų tai turbūt ir mirti galima :) tik kainelė kol kas man visai netinkama - greičiau tos šildymo sąskaitos baigtųsi....
AtsakytiPanaikintiAš visiems vis stiklainiuką po nosim kišu ir duodu paragaut :D man tai jis dieviškas
PanaikintiOh, skamba ir atrodo labai puikiai! Man makadamijos su šokoladu yra vienas iš skaniausių derinių :)
AtsakytiPanaikintiIšvis riešutai ir šokoladas - tobulas derinys :)
Panaikintimakadamijos man buvo atradimas kai as atvykau i Australija :) as kartais valgau makadamiju riesutus su baltu sokoladu.. saldi riebi nuodeme :D
PanaikintiSeilė ištįso... :)
AtsakytiPanaikintiO aš priešingai, kavą jau kurį laiką beveik visuomet geriu be sirupo :) prieš kelis metus juos taip pat labai mėgau, o kai gavau dovanų savo mėgstamą imbierinių meduoliukų sirupą, taip džiaugiausi. Bet pabandžiau kelis kartus namie į kavą ir...butelis vis dar stovi beveik pilnas. :)
AtsakytiPanaikintiOho, man gal ir praeis ta manija :))
PanaikintiO kokio skonio Tavo mylimiausias sirupas? Aš paskutiniu metu pasinešiau ant karamelės bei lazdyno riešutų sirupų, net gera pasidaro nuo to aromato :)
AtsakytiPanaikintiO receptą išsisaugau ir būtinai bandysiu. Tas šokolado sluoksnis atrodo toks kreminis, triufelinis, net seilė nutįso :D
P.S. Niekada neregavau makadamijų sviesto. Bus proga :)
Aš visada maišau baltojo šokolado sirupą su bananiniu į kavą pilant :) bet šeip tai bananinis mano Nr.1
Panaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt