Šiomis dienomis mano miegojimo
ritmas yra absoliučiai sutrikęs. Miegu labai nedaug ir neramiai, dažnai per
miegus griebiu telefoną pažiūrėt, kiek valandų ir neduok Die pamatysiu, kad jau
po 9. Tada akys pasidaro dar didesnes, nes tai reiškia panikavimą „nieko
nespeju-reikia padaryti tą-nepamiršti ano“. Pakariavus su katinu dėl minkštesnės
vietos sėdu prie kompiuterio ir visą dieną stuksenu pirštais į klavietūrą.
Pakylu tik tada, kai ateina pietų metas, baigiasi arbata puodelyje ar vanduo
stiklinėje. Vakare tų puodelių susikaupia tiek kiek, kad susigėdus sunku per
vieną kartą nunešt į virtuvę išplauti J. Taip nepastebėtai
ateina gili naktis, o nesuderinti linksniai rašto darbe primena, kad laikas į
lovą.
Šis obuolių pyragas yra viduriukas
tarp torto ir pyrago. Rekomenduočiau jį sulaistyti kokiu alkoholiniu gėrimu,
nes galėtų būti ir drėgnesnis. Ir būūūūtinai jį palaikykite kelias dienas
šaldytuve, nes kasdien jo skonis vis gerėja.
Orginale kremui yra naudojamas
klevų sirupas, bet aš sugalvojau paimprovizuoti ir vietoj jo pyliau Airių sirupo, kuris man šiek tiek panašus skoniu į karamelę. Jo galite nusipirkti
čia. Be to jis puikiai tiktų ir ant blynelių ar ledų sezonui pagaliau
prasidėjus, kaip užpilas.
Ottolenghi obuolių pyragas su Airių sirupo kremu
Biskvitui:
80 g razinų
4 v.š. vandens
3 obuoliai
160 g cukraus
½ a.š. vanilės
2 kiaušiniai
280 g miltų
¼ a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
vienos citrinos žievelė
2 baltymai
½ a.š. cinamono
Kremui:
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudo cukraus (naudojau cukrų „Farinas“)
85 ml "MONIN" Airių sirupo
200 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
100 g rudo cukraus (naudojau cukrų „Farinas“)
85 ml "MONIN" Airių sirupo
200 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
Razinas pakaitinkite su vandeniu,
kol jos viską sugers. Atvėsinkite
Obuolius nulupkite ir supjaustykite
nedideliais kubeliais.
Aliejų išsukite su cukrumi ir
vanile. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po
to sudėkite pjaustytus obuolius, razinas ir tarkuotą citrinos žievelę.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus,
druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Juos persijokite ir įmaišykite į tešlą.
Baltymus išplakite iki standumo ir dedami po vieną šaukštą atsargiai
įmaišykite. Kepkite pyrago biskvitą 180 laipsnių orkaitėje 1 ½ h. Kai iškeps
atvėsinkite, perpjaukite į dvi dalis. Suplakite kremui skirtus ingridientus
iškyrus kremini sūrį. Po to sudėkite ir jį, išplakite iki purios masės.
Pertepkite torto biskvitus. Pyragas skaniausias pastovėjęs keletą dienų
šaldytuve, nes būtent tada visi skoniai susimaišo.
Super!
AtsakytiPanaikintiŽiūriu, tavo nuotraukose rožinės spalvos atsirado :) gražiai ir įdomiai atrodo, ypač ta pirmoji, tik man norėtųs, kad visas pyrago stovas matytųs...o kas ten backe'e? atrodo, tarsi būtų sienų apmušalai tokie įdomūs :)
AtsakytiPanaikintio pyragą man atrodo pagal tą patį receptą kepė ir Monkey Dinner. tavo variantas su alkoholiu man net labiau patinka :)
Ten iš močiutės parsivežtas rankšluostis :D lobių močiutės turi net to nesuprasdamos :) pagooglinau, tikrai kepė.
PanaikintiNerealiai gundantis grozis.. :)
AtsakytiPanaikintiAčiū!
Panaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt