Gražus oras, taip? O aš jo beveik
nematau, išeinu keletai minučių per dieną pagulėt ant prie namo stovinčio
suoliuko ir užtenka. Visą laiką dabar surija darbai tarškinant kompiuterio
klavietūra, kuri tikiuosi, kad neišeis iš rikiuotės po tiek kavos puodelių
išlaistytų visai netyčiom.
O šis pyragas buvo keptas kažkurį
savaitgalį. Prisimenu, kad net du kart jį kepiau per dvi dienas, todėl
garantuoju, kad jis tikrai patiks jei mėgstate marcipaną ir citrinas.
Citrininiam kremui:
2 citrinų žievelės
½ puodelio citrinų sulčių, šviežiai
spaustų
3/4 puodelio pieno
1/2 puodelio cukraus,
4 kiaušinių tryniai
1/2 arbatinio druskos
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1/2 puodelio sviesto, supjaustyto
mažais kubeliais
Pyragui:
1 1/4 puodelio miltų
1 1/2 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelis jūros druskos
170 g marcipano
10 šaukštų sviesto, kambario
temperatūros
2/3 puodelio cukraus
3 šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės
ekstrakto
3 dideli kiaušiniai,
2/3 puodelio pasukų
Citrininiam glaistui. Sumaišykite
tarkuotą citrinų žievelę, 3/4 puodelio pieno ir 1/4 puodelio cukraus. Indelyje,
kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol sušils, bet neužvirs.
Kol kaista pienas suplakite 4 kiaušinių
trynius, likusi 1/4 puodelio cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, tuomet įmaišykite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo,
tada 1/2 puodelio citrinos sulčių.
Lėtai, nuolat maišant šluotelė pilkite
karštą pieną į trynių mišinį. Supilkite
mišinį atgal į puodą ir virkite virš vidutinės-mažos ugnies, nuolat maišant,
kol kremas pradeda tirštėti apie 5 – 10 min. Turi gautis pudingo tipo kremas. Kai
kremas sutirštės perkošti jį per tankų sietelį į švarų indą ir įmaišykite 1/2
puodelio kubeliais pjaustyto šalto sviesto, kol jis ištirps. Kai sviestas
ištiros dėkite kremą į šaldytuva atvėsti bent 2h. Tuop metu galite pasigaminti pyragą.
Pyragui vidutinio dydžio dubenyje
sumaišykite 1 1/4 miltų, 1 1/2 šaukštelių kepimo miltelių ir 1/2 arbatinio šaukštelio
jūros druska. Atidėkite į šalį.
Kitame inde marcipaną, sviestą, cukrų, aliejų ir vanilės ekstraktą gerai išsukite elektriniu mikseriu maždaug nuo 5 iki 7 minučių. Po to įmuškite kiaušinius po vieną, kaskart gerai išmaišant. Pilkite miltų mišinį per tris dalis, kartu su pasukomis. Nepermaišykite, tešloje gali likti gumuliukų. Supilkite tešlą į 23 cm skersmens kepimo indą ir kepkite 180 laipnių orkaitėje apie 45 min, arba kol iškeps. Atvėsinti formoje 30 minučių, po to išimkite ir leiskite visai atvėsti. Atvėsūsį padenkite citrininiu kremu.
Receptas iš Hummingbird high
man atrodo, prie šio marcipanų ir citrinos dueto dar ir mėlynės labai tiktų (nors gal ir klystu). :) na, jei ne į tešlą, tai bent jau šviežių užbarstyti ant to kremo...
AtsakytiPanaikintiGal ir tiktų :) bet kad šis pyragas ir taip labai visiem patiko
PanaikintiYay, grožis :) O su šokoladiniu kremu nepersaldu būtų? :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nebūtų per saldu, bet tas citrinų rūgštumas labai dera čia :) mano sesė turbūt vien dėl kremo puse pyrago suvalgė :D
PanaikintiNiam niam kaip skaniai atrodo. Man patiktų
AtsakytiPanaikintiNors pačiai nedaug jo teko, bet jis tikrai vienas geriausių :))
PanaikintiOi, man irgi LABAI patiktų! :) Ir marcipanus, ir citrinų kremą beprotiškai mėgstu - o čia gi du viename! :)
AtsakytiPanaikintiJauciu, kad tuoj vėl kepsiu :)) tikrai čia viskas labai dera :)
PanaikintiHm. Aš turbūt iškepusį ir atvėsusį pyragą perpjaučiau pusiau ir pertepčiau tuo kremu:)
AtsakytiPanaikintiIrgi geras varijantas :))
Panaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt
Kepiau, super! Labai patiko, ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiKoks nerealuuuuuus :) Ačiū
AtsakytiPanaikintiTikras gėris :)
AtsakytiPanaikintiTikras gėris. Nuostabus
AtsakytiPanaikinti