2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Mielinis cinamono juostelių pyragas


Žmonės sako susidėk pliusus, minusus ir elkis pagal situacija. Kas tai pasakė tikriausia pliusų srityje neturėjo nei vieno. Darbas mane žudo. Tiesiogiai ir negailestingai. Rodos trūks plyš mano kantrybė ir viską mesiu. Tikriausia neperdėsiu sakydama,kad šitas gyvenimo tarpsnis yra vienas blogiausių mano gyvenime. Bet aš nesu tas žmogus kuris viską trenkia ir bėga atsiradus pirmoms kliūtims. Balsas galvoje įtikinėja mane, kad viskas pasikeis, susitvarkys, nes juk ištvėrei jau beveik pusmetį, tai kodėl negali dar palūkėt.
Pradėdama dirbt žinojau kur einu, žinojau kad nebus lengva, buvau optimistė, nauja patirtis, nauji žmonės, o tvarkaraštis mokslas/darbas – kaip nors susitvarkysiu ir su juo. Susitvarkiau. Mokslai pliusas, laisvalaikis minusas, gyvenimo kokybė minusas, draugai minusas, minusas, minusas, minusas... Viskas didelis minusas.
Tai kas mane verčia ten likt? Kaip sakoma, net ir šuo kariamas pripranta.


O dabar linksmesni dalykai. Vakar okupavau virtuve bemaž pusę dienos. Krapščiausi, sukiojausi miltuose ir cinamono cukraus kvapuose. O rezultatas išėjo geresnis nei buvo tikėtasi. Ji gera, labai gera. Su sese suvalgėm lygiai lygiai pusę dar šilto pyrago. Vienas po kito plyštantys gabalėliai neragino sustoti, o apie cinamono ir mielinių gaminių skonį tikriausia net nereikia kalbėti.

Mielinis cinamono juostelių pyragas

Tešlai
2 ¾ puodelio miltų, plius keli šaukštai kočiojimui
¼ puodelio cukraus
2 ¼ a.š. sausų mielių
½ a.š. druskos
50 g sviesto
1/3 puodelio pieno
¼ puodelio vandens
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušiniai

Įdarui
50 g sviesto
1 puodelis cukraus (kitą kartą dėčiau ¾ puodelio )
2 ½ a.š. cinamono

Sumaišyti miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame inde. Mažame prikaistuvėlyje virinti pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atšaldyti, kol tampa kūno temperatūros. Pilti pieną, vandenį, ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišyti mediniu šaukštu, o po to minkyti rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą (man reikėjo 4) kol taps lengviau minkoma. Minkyti apie 3 minutes. Po to dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti švariu rankšluosčiu ir laikyti šiltai, kol padvigubės ( apie 1 h).
Kai tešla pakyla, ją truputi paminkyti ant miltuoto paviršiaus ir palikti 5 minutes pailsėti. Tuo metu ištirpinti sviestą. Mažame indelyje sumaišyti cinamoną ir cukrų. Po to plonai iškočioti tešlą į taisyklingą stačiakampį. Ištepti lydytu sviestu ir pabarstyti cinamono cukrumi. Nepergyvenkit jei cukraus atrodys per daug, taip ir turi būti. Tešlą supjaustyti į 6 lygias juostas, jas sudėti viena ant kitos ir padalinti į 6 lygias dalis. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu, dėti tešlos juosteles ir palikti pakilti (apie 40 min). Kepti 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos. Išimti iš orkaitės ir leisti truputi atvėsti.
Receptas iš Annie's Eats

17 komentarų:

  1. Pažįstama situacija - mokslams žadu skirti savaitgalį, nes po darbo nesinori nieko tik valgyt ir miegot...
    O čia spėju tik nekepto foto? Ar ir iškepęs jis taip gražiai ir įdomiai atrodo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hei, šį receptuką esu ir aš įsidėjusi i favoritus:) aplenkei mane :) tai dabar dar labiau noras greičiau pasigaminti šias juosteles:) nes man cinamoninė tešla niam:)
    O dėl blogo laiko, patikėk jis praeis:) o tada ateina metas geram laikui :)
    Sėkmės:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Va šį pyragą, tai tikrai išbandysiu;). Labai jau viliojančiai atrodo. Net kvapą užuodžiu cinamono:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokioooos nuotraukoooos!!! šis receptas pas mane jau irgi laukia...:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šitą jau porą mėnesių ruošiuosi pasigaminti, bet taip ruošiuosi, kad vis vietoje jo tokių pat cinamoninių rutuliukų prikepu.
    O dėl darbo tai gaila... Nežinau, kokį dirbi, bet manau, kad kokiu nors būdu, jį įmanoma padaryti mielesnį. Viskas priklauso nuo požiūrio. O jei ir labai jau sunku, nebijok keisti, juk jauna dar esi, bus tų darbų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ej, nenuleisk rankų - pamatysi, viskas pasikeis. Puikiai suprantu, kai nėra nuotaikos ir užpuola depresija, viskas atrodo didelis minusas, bet taip tikrai nėra. Juk tamsiausias laikas būna prieš aušrą.
    O mieliniai kepiniai su cinamonu - tikras gėris. Negali būti neskanūs.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oho, Karolina - wow! Šitą privalau iškepti, pri-va-lau. Gaila, kad darbas (ir dar bakalauras) prie mano laisvalaikio taip pat deda riebų minusą, bet aš tikrai atrasiu laiko. PAŽADU. Dėl tokio pyrago būtų nuodėmė neatrasti :) Ačiū labai už receptą! :))

    Ir kadangi mes esame abi panašioje situacija, palinkėsiu mums abiems atrasti kažkokiu būdu daugiau pliusų ir džiaugsmų. Ar tiesiog sprendimą, kuris iš džiaugsmo užaugintų sparnus :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, aha nekeptas, nes keptas buvo greitai suvalgytas, o apie fotografavimą net pagalvot nespėjau :)
    Reda, Rima, Ineta, patariu neatidėlioti, nes tikrai labai skanu :)
    Kotryna, žinau, žinau, neketinu aš ten ilgam užstrigti. Iki vasaros galo maximum :)
    Juliana, na taip, vieną dieną geriau kitą dieną blogiau, bet vis tiek nemiela man ten nors tu ką.
    Asta, taip tu privalai, o pažadų prašau nelaužyti. Lauksiu tavojo pyrago :)) Beje sėkmės ir tau! Man bent jau bakalauras į nugarą nestuksena :) Pliusas :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gal kažką praleidau, bet tai kur čia tave taip kankina?:O aš va irgi ketinu "svajonių" daebo imtis, ir mastau, KIEK minusų laukia...
    Laikykis, viskas praeina... ir tai praeis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai ilgą laiką nemėgau cinamono. Matyt mokykloje cinamoninės bandelės, kurias bene vieninteles parduodavo valgykloje, šitaip paveikė. Tačiau turputį po truputį ir vėl pradedu jį atrasti. Kaikuriems sausainiams jau atrodo kad visai ir tinka toks skonis..
    Atrodo super skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Giedra, nepraleidai nieko :) nerašiau. Geriau net negalvot apie minusus tada :D
    Rūta, man nuo pat vaikystės cinamoninės bandelės buvo skaniausios :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Atrodo tai ispudingai galiu pasakyti :) Bet kaip patiems seksis gaminti tai dar klausimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tiesa pasakius gaminimas tikrai nėra sudėtingas (nebent esate susipykę su mielėmis). Pabandykit :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. kaip mane užknisa tokie receptai kur parašymai 3/4 puodelio, 2/4 šaukštelio. ml ar gramai daug konkrečiau ir paprasčiau...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Too bad ;) Nes ir toliau taip rašysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kokia šiame recepte naudoto puodelio talpa? 200 ar 236 ml?

    AtsakytiPanaikinti